Home»Muzika»Obračun sa prazninom virtuelnog sveta… Srđa Simunović objavio novi singl “Lost Man”

Obračun sa prazninom virtuelnog sveta… Srđa Simunović objavio novi singl “Lost Man”

5
Shares
Pinterest Google+
Srđa Simenunovič/Photo: Bucan pas, promo
Srđa Simenunovič/Photo: Bucan pas, promo

Pošto je pre samo dve nedelje objavio “Tuneli mraka 2“, Srđa Simunović nastavlja sa predstavljanjem pesama koje će se naći na albumu “Horizont Događaja“.

Sedma, od ukupno šesnaest numera koliko će ih biti na kompletiranom izdanju je kompozicija sa hard rok/metal šmekom pod nazivom “Lost Man”.

Simunović za pesmu kaže da ona pokušava da opiše izbledelost boja, “ispranih ovim vremenima u kojima srce tuče, ali omeđeno, jer digitalni čovek napada i nameće samo virtuelnu slobodu. I prazninu istog. Da sam dao boje, bio bih bik koji miriše cveće dok se pustoši njegovo stanište. Oaza života. Punog boja. Boje su za nama… Sa nas isprane!“

Posle šest pesama koje su se kretale prostorima melanholije, ali uvek sa spremnom oštricom koja vraća u stvarnost, “Lost Man” donosi nov zvuk i ono što nas čeka kada album bude finiširan. Kostur nove pesme je – zarazan rif.

– Dosadno mi je da svaki dan budem isti. Muzika i umetnost su kao disanje. Nekad je mirnije, nekada itekako nije!

Srđa Simenunovič/Photo: Bucan pas, promo
Srđa Simenunovič/Photo: Bucan pas, promo

– U rifu je sav bes, zapravo zahvalnost vremenima u kojima sam rođen, odgajan, oživljen. Vremenu u kom trajem. Tako sam upoznao rokenrol, omirisao ga… i sledim taj trag – kaže Simunović i dodaje da je istina da se često oseća kao muzejski eksponat.

– Volim starog čoveka. Želim da upoznam i oživim tu prošlost u nama. Budućnost nam je, čini mi se, jasna odavno. Rekao bih – nažalost. Ako ne mogu da pobedim vreme, želim ga makar usporiti. Sveća sa većim plamenom duplo brže izgori od one sa manjim. Znam da ne mogu da pobedim, ali neka bude borba neprestana. Neka bude što biti ne može.

Srđa Simunović je prije ulaska u donkihotovsku borbu objavljivanja dugosvirajućeg solo albuma u digitalnom dobu i bez izdavača snimio pet albuma i više singlova sa grupom Društvo Skrivenih Talenata čiji je jedan od osnivača, jedan album sa grupom Nedoderi, par samostalnih singlova i muziku za dokumentarni film o nikšićkom pjesniku Vitu Nikoliću.

Singl “Lost Man” snimljen je u u studiju Disorder u Nikšiću, a za miks i master zaslužan je Vladimir Perišić.

Sve do sada objavljene pesme sa albuma “Horizont Događaja” možete preslušati na ovom linku.

Previous post

"Bowie Years"... Igi Pop objavljuje posebno reizdanje albuma "The Idiot" i "Lust For Life"

Next post

Krajnje nestrpljivi i takmičarski nastrojeni... Gorillaz objavili novi video singl "Aries"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *