Home»Film»“Nevidljivi život” pobednik MOj OFF Festivala

“Nevidljivi život” pobednik MOj OFF Festivala

4
Shares
Pinterest Google+
Nevidljivi život/ Photo: Promo
Nevidljivi život/ Photo: Promo

Posle pune dve nedelje prikazivanja, sinoć je projekcijom nagrađivanog filma “Granica”, švedsko-danske koprodukcije završen prvi Online filmski festival MOJ OFF.

Festival je bio razvrstan u pet programskih celina pokrivajući sve žanrove i interesovanja. Od ukupno 65 filmskih ostvarenja, koliko je bilo prikazano na festivalu publika je ocenama za najbolji film festivala proglasila brazilsko ostvarenje Karima Anjuza “Nevidljivi život“, sa prosečnom ocenom 4.89, a film je ujedno imao i najveću gledanost.

Ovu dramu smeštenu u srcu Rio de Žaniera, o dvema nerazdvojnim sestrama i njihovim konzervativnim roditeljima, pogledalo 19.646 gledaoca.

Optužujem/ Photo: Promo
Optužujem/ Photo: Promo

Istorisjku priču o čuvenoj Drajfus aferi, film “Optužujem“ reditelja Romana Polanskog koji je i bio film otvaranja prvog Online festivala pogledalo je 18.216 gledaoca, što ga čini drugim najgledanijim filmom, dok je dobitnik četiri nagrade Oskar, južnokoreanski film “Parazit” zauzeo treće mesto, sa 16.323 gledalaca.

MOJ OFF je najposećeniji festival ikada održan kod nas sa više od 290.000 posetilaca, a tokom trajanja Online filmske manifestacije zabeleženo je 4.3 miliona pregleda stranica sajta mojoff.net.

Pobednički film festivala “Nevidljivi život” biće reprizno prikazan na mojoff.net u nedelju 12. aprila u 18:00 časova.

Parazit/ Photo: Promo
Parazit/ Photo: Promo

MOJ OFF je nastao u vremenima pandemije kao ideja obogaćivanja kulturne scene kada su samoizolacija i poruka #OSTANI KOD KUĆE glavne životne smernice.

MOJ OFF Online festival postaje tradicija sa tendencijom prikazivanja u narednim izdanjima  još većeg broja premijernih i aktuelanih festivalskih, autorskih i žanr naslova koji će u značajnijoj meri doprineti obagaćivanju Online kulturne ponude.

 – MOJ OFF je primer srpske kreativnosti i entuzijazma, ujedno je još jedan od dokaza u nizu da želimo, ali i više od toga da možemo da napravimo nešto i onda kada to izleda nemoguće. Zaljubljenici u pravi film i njihova poseta i posveta filmu su dodatno ohrabrili i opravdali festival i MOJ OFF koji je sa svojom ukupnom posetom premašio ukupnu godišnju gledanost svih filmskih festivala u Srbiji.MOJ OFF je dobra prilika gde smo pokazali da kultura i umetnost imaju isceliteljsko dejstvo po nas same, ali i okruženje – izjavio Igor Stanković,ispred MOJ OFF Online bioskopa.

MOJ OFF je projekat nastao u organizaciji MCF MegaCom Film, Kombank Dvorane, Multipleks bioskopa CineGrand i Bioskopa Vilin Grad uz tehničku pomoć BeotelNet-a i podršku Ministarstva Kulture i Informisanja.

Previous post

Bend Verga objavio prvi singl... Pošlušajte "Moj put"

Next post

Makartnijevom rukom ispisani stihovi "Hey Jude" na aukciji prodati za 910.000 dolara

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.