Home»Muzika»Homeland»One su unikat… Playade sve mogu samo uz harfu, vokal, bas i bubanj, evo kako zvuči njihova verzija legendarne pesme “Stand by me”

One su unikat… Playade sve mogu samo uz harfu, vokal, bas i bubanj, evo kako zvuči njihova verzija legendarne pesme “Stand by me”

4
Shares
Pinterest Google+
Playade/ Photo: Željko Kovačević (Foto Mrvica)
Playade/ Photo: Željko Kovačević (Foto Mrvica)

Četvoročlani sastav Playade, koji čine Julijana Vincan (vokal), Željka Milošević (električna harfa), Niuvys Sabournin (bas gitara) i Milica Georgijević (elektronski bubnjevi/pad) jedinstvena je pojava ne samo u Srbiji, već i regionu.

Ovaj sastav nedavno je objavio kreativnu obradu pesme “Stand by me” koju u originalu izvodi Ben E. King, ali je ova tema pomalo pala u senku vanrednog stanja usled korona virusa.

Projekat Playade započele su Julijana i Željka kao duo, krajem prošlog leta. Već u tom sastavu privukle su  pažnju publike i medija.

Playade/ Photo: Tijana Janković-Jevrić
Playade/ Photo: Tijana Janković-Jevrić

Proširenjem tima mnogo je dobijeno na zvuku i pečatu samog sastava, ali i na još nečemu, a to je ženska stvaralačka energija.

– Naša prva saradnja je bila pre oko godinu dana, kada smo prvi put zajedno zasvirale, snimivši pesme “Samo jednu ljubav imam” i “Shallow”. Tada smo osetile da je to to, da ćemo nastaviti našu saradnju. Poklopile su se ideje, energija, motivacija. Dobar deo leta smo provele zajedno na moru, realizujući naše ideje o projektu, osmišljavajući šta dalje i tome slično. Sledeći korak su definitivno naše pesme – rekla je Julijana, frontmenka Playada.

Spot je za numeru “Stand by me” radio Željko Kovačević (Foto Mrvica), a sniman je u prostoru Svečane sale Helena. Zvuku je dodatno doprineo Boris Horvat, sa kojim saradnja postoji gotovo od samog početka.

Previous post

Seiko napravio sat posvećen Brajanu Meju... inspiracija im je bila njegova čuvena "Red Special" gitara, a cena... "simpatična"

Next post

Njihov način da kažu hvala... Manic Street Preachers održaće besplatan koncert za medicinske radnike

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *