Home»Kult»Iz arhive Dejvida Bouvija predstavljen zaboravljeni video spot “Repetition ’97” koji je režirao čuveni Tim Poup

Iz arhive Dejvida Bouvija predstavljen zaboravljeni video spot “Repetition ’97” koji je režirao čuveni Tim Poup

4
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Bouvi/Photo: YouTube printscreen
Dejvid Bouvi/Photo: YouTube printscreen

Retko viđeni video spot Dejvida Bouvija dostupan je od ove nedelje na YouTube kanalu, a limitirano izdanje albuma “Changes Now Bowie” pomereno je za jun, iako već naredne sedmice stiže u digitalnom obliku.

Limitirano izdanje “Changes Now Bowie” najavljeno je početkom godine, u sklopu proslave rođendana Dejvida Bouvija, kao deo posebnih izdanja planiranih za Record Store Day (Dan prodavnica ploča). Usled svetske pandemije ova je međunarodna proslava nosača zvuka pomerena za jun pa je tako predstavljen i novi datum izlaska najavljenog izdanja. Ono je planirano za 20. juna, a na albumu će se naći devet nikada objavljenih pesama snimljenih u novembru 1996. tokom proba za slavljenički koncert povodom Bouvijevog 50. rođendana u Madison Square Gardenu. Dejvida Bouvija tom su prilikom na snimanju pratili Gejl En Dorsi (bas, vokali), Rivs Gabrels (gitare, vokali) i Mark Plati (klavijature i programiranje).

U BOUVIJEVOM MUZIČKOM TREZORU JOŠ IMA MNOGO BLAGA… NA PRIMER, “I CANT READ 97″…

Naslovnu stranu albuma “Changes Now Bowie” krasće predivan crno-beli portret Bouvija koji je snimio cenjeni fotograf Albert Votson u Njujorkute iste godine.

Dejvid Bouvi, muzičar koji nas je očarao enigmom svoje posebnosti i koji je pomerao granice kulture sa svakim projektom, ostao je jedna od najvažnijih ličnosti u svetskoj muzičkoj istoriji stoga ne treba sumnjati da će ovo izdanje biti dočekano s radišču brojnih obožavalaca. Kako fanovi ne bi morali dugo da čekaju, Parlophone će već 17. aprila objaviti digitalnu verziju izdanja, a da bi veselje bilo i veće, ove sedmice je javnosti predstavljen i redak snimak iz arhive muzičkog i stilskog kameleona i jedne od najzanimljivijih ličnosti pop kulture.

Video spot “Repetition ’97” snimljen je tokom proba za turneju “Earthling” u Hartfordu (Konektikat) od strane slavnog reditelja Tima Poupa.

Previous post

Fredi Kruger će se vratiti... ako smislite dovoljno dobru priču

Next post

Dejv Grol priznao: Jedva sam stisnuo petlju da džemujem sa Prinsom, a onda je on krenuo sa "Whole Lotta Love"...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *