Home»Muzika»Gitare mogu da čekaju, život ne… Čuveni proizvođac žica za gitaru Ernie Ball započinje s izradom zaštitnih maski za lice

Gitare mogu da čekaju, život ne… Čuveni proizvođac žica za gitaru Ernie Ball započinje s izradom zaštitnih maski za lice

4
Shares
Pinterest Google+
Ernie Ball fabrika/Photo: Ernie Ball
Ernie Ball fabrika/Photo: Ernie Ball

Ernie Ball, vodeći svetski proizvođač vrhunskih gitarskih žica, basova i gitarskog pribora, reorganizovao je svoju proizvodnu i umesto za opreme za muzičere počeli su da proizvode maske za lice kako bi pomogli tokom ovog pandemije korona virusa.

Postrojenje za gitarske dodatke, smešteno u Koačeli, transformisalo je deo svog proizvodnog pogona za proizvodnju oko 400 dvoslojnih 100% pamučnih dres-maski svakog dana, kako bi se zadovoljile povećane potrebe zajednice. Ova odluka je doneta posle preporuke okruga Riversajd da svi nose zaštitu lica dok su van kuće.

– Naše proizvodne trake prilagoldili smo za proizvodnju maski i tome dajemo največi prioritet -rekao je Bajan Bol, izvršni direktor kompanije Ernie Ball. – Dolina Koačela je naš dom i želimo da pomognemo i lokalnim dobrotvornim ustanovama i stanovnicima.

SPOTIFY POKREĆE COVID-19 MUSIC RELIEF ZA POMOĆ MUZIČARIMA

Prvih nekoliko serija maski biće poklonjeno zaposlenima i klijentima Martha’s Villagea i drugih organizacija u dolini Koačela.

– Ovo je neverovatna, potencijalno spasonosna donacija i ispunjava vrlo važnu potrebu kako za naše osoblje na prvoj liniji, tako i za više od 120 beskućnika, od kojih su preko polovine porodice sa decom, koje inače ne mogu da priušte maske – rekla je Linda Barak, predsednica i izvršni direktor kompanije Martha’s Village. – Imamo više od 60 zaposlenih koji se jako trude da budu u toku sa rastućim nivoom usluga u zajednici tokom ove pandemije i to će pomoći da se osigura njihova bezbednost.

U bliskoj budućnosti Ernie Ball planira besplatno da dostavlja maske svim stanovnicima doline Koačela. Stanovnici će se moći da se prijave putem interneta, a besplatna maska biče dostavljena u njihov dom.

– Sigurno ćemo obavestiti stanovnike kada makse budu dostupne – prokomentarisao je Bol. – Verujemo da zajedničkim nastupom ostajemo jaki i ponosni smo što igramo ulogu u pomaganju našoj zajednici da bude bezbedna.

HL/Izvor: blabbermouth.net

Previous post

Sokoj ugroženim autorima isplaćuje po 24.000 dinara... a evo kako zaštita autorskih prava funkconiše tokom vanrednog stanja

Next post

Seiko napravio sat posvećen Brajanu Meju... inspiracija im je bila njegova čuvena "Red Special" gitara, a cena... "simpatična"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *