Home»Muzika»Verovali ili ne… Bob Dilan je prvi put na vrhu Billboard Top liste

Verovali ili ne… Bob Dilan je prvi put na vrhu Billboard Top liste

4
Shares
Pinterest Google+
Bob Dilan/Photo; facebook@bobdylan
Bob Dilan/Photo; [email protected]

Bob Dilan je prvi roker koji je nagrađen Nobelovom nagradom za književnost, ali dosad još nikad nije postigao jedan od uspeha koji mnogi pre njega jesu – a to je vlasništvo hita br. 1 na Billboardovoj top listi.

BOB DILAN OBJAVIO PRVU AUTORSKU PESMU POSLE OSAM GODINA… TRAJE ČAK 17 MINUTA I GOVORI O ATENTATU NA KENEDIJA

Ali i to se sada promenilo, i to pomalo neočekivano, sa “Murder Most Foul”, pesmom koja traje 17 minuta i govori o atentatu na američkog predsednika Džona Kenedija, a koja je za ovih nekoliko dana postala najprodavaniji digitalni rok singl. Verovali ili ne, Dilan pod svojim imenom tako nešto dosada nije postigao.

Dilan je pesmu objavio 27. marta, a do 2. aprila skinuta je 10.000 puta. Reč je o prvoj autorskoj pesmi koju je objavio nakon albuma “Tempest” iz 2012. godine. Dilanove pesme dosada se, doduše, jesu pele na prvu poziciju, ali uvek u izvođenjima drugih muzičara. Tako su, na primer, Piter, Pol i Meri (Peter Paul & Mary) 1963. imali hit br. 1 s “Blowin’ in the Wind”, a The Byrds 1965. s “Mr. Tambourine Man”.

TIMOTI ŠALAME U PREGOVORIMA ZA ULOGU BOBA DILANA… POČINJE SNIMANJE FILMA “GOING ELECTRIC”

Sam Dilan je najbliže vrhu došao kada je zauzimo drugo mesto i to pesmama poput “Like a Rolling Stone” i “Rainy Day Women #12 & 35”. To se poslednji put desilo 2000. godine sa pesmom “Things Have Changed” koja je drugu poziciju dosegla u kategoriji “Adult Alternative”.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Cepeni Ćunci objavili novi singl... Poslušajte "Mrtav i beo" pankera iz Ladovice

Next post

I... ko je **()"#/**($"%/"%!!!! ubio Loru Palmer? Da li je red da nam se kaže posle 30 godina...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *