Music For Hope za ceo svet… Andrea Bočeli održaće 12. aprila koncert u praznoj Milanskoj katedrali

0
64
Photo: Promo (Universal Music Serbia)
Photo: Promo (Universal Music Serbia)

Poznati italijanski tenor, Andrea Bočeli nastupiće u nedelju, 12. aprila u Milanskoj katedrali, koja će tokom trajanja koncerta biti zatvorena za javnost.

U impozantnom prostoru katedrale sa njim će biti samo orguljaš Emanuele Vianeli, a koncert će se za čitav svet prenositi na YouTube kanalu.

Link za LIVE STREAM koncerta.

Bočeli je poziv da na Uskrs nastupi na ovakav zadivljujuć način dobio od grada Milana i milanskog gradonačelnika.

– U danu kada slavimo našu veru u pobedu života, ponosan sam i srećan da kažem “Si” gradu Milanu i Milanskoj katedrali – odgovorio je poynati tenor na njihov poziv.

Duomo/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)
Duomo di Milano (Milanska katedrala)/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)

Repertoar duhovne muzike koju će Bočeli izvesti u nedelju uključiće i arije poput Bahove i Gunoove “Ave Maria”.

– Ove godine Uskrs će za sve nas biti potpuno drugačiji. Radost i mir koje obično osećamo tog dana, ugroženi su pandemijom sa kojom se nosimo u ovom trenutku. Siguran sam da će neverovatan glas kakav ima Andrea Bočeli biti zagrljaj koji nam nedostaje ovih dana, snažan i sposoban da zagreje srce Milana, Italije i sveta – ističe gradonačelnik Milana.

Andrea Bočeli i fondacija koja nosi njegovo ime uveliko su uključeni u borbu protiv COVID-19 virusa, prikupljajući sredstva za nabavku instrumenata i opreme za zaštitu medicinskog osoblja u bolnicama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime