I… ko je **()”#/**($”%/”%!!!! ubio Loru Palmer? Da li je red da nam se kaže posle 30 godina…

0
42
Twin Peaks/Phptp: promo
Twin Peaks/Phptp: promo

KO JE UBIO LORU PALMER?

Odgovora još uvek nema. Danas se navršilo trideset godina od premijere TV serije “Twin Peaks”. Pored toga što su stvorili izuzetno uspešnu i sasvim atipičnu TV seriju koja je do danas, kada je svet pretrpan nezapamćenom hiperprodukcijom TV serija kojih se pojavljuje na desetine novih svake nedelje, ostala drugačija i originalnija od svega viđenog pre i nakon nje, Dejvid Linč i Mark Frost su tada osmislili potpuno novi koncept narativa, koji se iz ove serije preselio u druge TV serije, reklamne kampanje, video igrice, petparačku književnost – čudilo (eng. teaser).

FIRE, WALK WITH ME! AGENT DEJL KUPER SE VRAĆA U TVIN PIKS

Čudilo je metod pripovedanja koji postavlja jedno pitanje u središte pažnje narativne forme, daje moguće motive i opis problema, ali ne daje odgovor, već golica maštu publike i navodi je da isprati sledeći nastavak u kom će se “obećani” odgovor pojaviti, ili ipak neće, već će nastaviti da vas mami da pratite nastavke vaše omiljene TV serije ili knjige ili stripa ili igrice.

Tako je prvo ikada primenjeno čudilo: “Ko je ubio Loru Palmer” do danas ostalo bez odgovora, nakon prvobitne dve sezone TV serije, bioskopskog filma i povratničke sezone serije dvadeset pet godina kasnije (2017). Odgovor na to pitanje možete potražiti u knjigama – objavljeno je do sada šest “zvaničnih” “Tvin Piks” knjiga koje su pisali autori serije ili njihovi srodnici – režiserova ćerka, Dženifer Linč objavila je prvu knjigu “Tajni dnevnik Lore Palmer”, nakon nje brat scenariste, Skot Frost objavio je dve knjige o agentu Kuperu, i tako dalje. Pored tih “zvaničnih”, insajderskih knjiga, objavljeno je još desetak knjiga o Tvin Piksu, u rasponu od trivijalnih fanovskih objašnjenja nerazrešenih misterija, do stručnih studija i kritičkih tekstova.

OVU PESMU JE SKORO NEMOGUĆE OTPEVATI… A OPET JE SVI ZNAMO NAPAMET. I NE ZOVE SE LORA PALMER SONG…

U međuvremenu, saznali smo gde je Džesika Hajd, ko je Ana Denić, ko su “oni drugi (The Others)” iz serije Lost, ko su ćelavi Posmatrači iz serije Fringe, gde su se krili Legija i Ratko Mladić, jedino što još uvek nismo saznali – ko je ubio Loru Palmer.

Ako vas i dalje zanima odgovor na to pitanje, preostaju vam fanovski video klipovi poput ovog:

HL/Izvor: espreso.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime