Home»Muzika»Slušamo “Ghost Unity”, a 20. aprila i ceo album zagrebačkog metal benda Pale Origins

Slušamo “Ghost Unity”, a 20. aprila i ceo album zagrebačkog metal benda Pale Origins

4
Shares
Pinterest Google+
Pale Origins/Photo: Maria Tangar
Pale Origins/Photo: Maria Tangar

Zagrebački metal bend Pale Origins predstavio je novi, treći singl “Ghost Unity” koji će se (kao i prethodna dva – “Tension” i “Deathbreather”) naći na predstojećem albumu “Shoganai” čije je objavljivanje najavljeno za 20. april ove godine.

Inače, Pale Origins je petočlani metal bend koji je nastao posle višegodišnjeg poznanstva i druženja svojih članova.

Krajem 2016. objavili su prvi EP pod nazivom “Embers” koji su promovisali na koncertima po Hrvatskoj među kojima je i nastup na zagrebačkom VALLHALA festivalu.

Godine 2017. nastupali su u finalu banjalučkog Demo Festa. Iako nisu osvojili prvo mesto, njihov basista je dobio nagradu “Plavi bas” za najboljeg basistu festivala.

Tokom 2017. i 2018. odsvirali su dve turneje u više od osam zemalja jugoistočne Evrope. I upravo u tom periodu počeo je da se definiše identitet benda, zvuk i rešenost da po svaku cenu ostvare svoj cilj, a to je – predstaviti svoju viziju modernog metala što većem broju ljudi.

I još da dodamo, Pale Origins su: Ivan Jovičić (vokal), Dario Husti- (gitara, vokal), Josip Pilipić (gitara), Adrian Jug (bas gitara) i Sven Adanić – (bubnjevi).

Previous post

Novi datum za beogradski koncert Nika Kejva i njegovih The Bad Seeds

Next post

#StayAtHome... Zalagasper predstavio home edition popularnih numera

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *