Home»Muzika»Kapa dole… The National puštaju online koncerte iz svoje arhive i skupljaju novac za roudije i tehničare

Kapa dole… The National puštaju online koncerte iz svoje arhive i skupljaju novac za roudije i tehničare

4
Shares
Pinterest Google+
The NAtional/Photo: facebook@thenationalofficial
The NAtional/Photo: [email protected]

U isto vreme kad su objavili posebno reizdanje povodom 10 godina od objave “High Violet” albuma, The National su podelili bruklinški koncert iz 2010. godine. To će sada postati nedeljna praksa, a uz arhivsku seriju koncerata kreće i kampanja prikupljanja novca za koncertni tim benda tokom perioda pandemije korona virusa.

U službenoj objavi The National najavljuje niz koncertnih snimaka i neke retko viđene ili dosad neobjavljene snimke. Svakog ponedeljka u 17:00 sati (po kalifornijskom vremenu) The National će streamovati koncerte na svom YouTube kanalu.

Udružili se SoundCloud i Twitch, muzičari sada mogu da zarađuju od livestreamova

The National je poput gotovo svih grupa i muzičara prisiljen da odloži svoju prolećnu turneju, a time i koncertni tim benda ostaje bez prihoda. Kako bi pomogli roudijima i tehničarima, članovi The Nationala su pokrenuli kampanju na GoFundMe stranici uz obrazloženje: “Naš tim je ključan za naše turneje i kroz puno zajedničkih godina je postao deo naše porodice. Ako uživate u našim koncertima onda se nadamo da ćete pomoći i naš tim i donirati novac. Takođe sva zarada od prodaje memorabilija benda će se direktno uplaćivati članovima našeg tima”.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Matej i Luka Jovanović muzikom protiv korone... Humanitarni online koncert u nedelju, 12. aprila

Next post

Wish you weren't here... Policija Nju Džersija uhapsila muzičare koji su u parku svirali Pink Floyd zbog kršenja zakona o socijalnom distanciranju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *