Home»Muzika»Kad “Ivona” postane “Corona”… Nikolina i Neno Belan predstavili novi video singl

Kad “Ivona” postane “Corona”… Nikolina i Neno Belan predstavili novi video singl

4
Shares
Pinterest Google+
Nikolina i Neno Belan/ Photo: Promo (Dallas Records)
Nikolina i Neno Belan/ Photo: Promo (Dallas Records)

Hrvatski kantautor Neno Belan sa ćerkom Nikolinom Belan predstavio je novi/stari singl “Corona” koji je refleksija trenutne situacije globalne pandemije korona virusa.

Poznati muzičar, koji je u samoizolaciji u svom domu u Rijeci, u vanrednoj situaciji prestanka koncertnih aktivnosti, čisteći stan je pronašao na policama orginalne trake svoje pesme “Ivona”.

Da podsetimo, to je kompozicija s njegovog albuma “Space twist” koja je bila veliki hit krajem devedesetih godina.

Razmišljajući kako da podrži akciju “ostani kod kuće”, nametnula se ideja o prepevu “Ivone” na “Coronu”.

Nikolina i Neno Belan/ Photo: Promo (Dallas Records)
Nikolina i Neno Belan/ Photo: Promo (Dallas Records)

Tako je pesma iz 1998. godine dobila novi tekst koji se referiše na trenutnu situaciju na zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu.

Poruka pesme je ohrabriti ljude da ostanu kod kuće čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti virusnu opasnost na duhoviti način pa tako sa verom u bolje sutra i optimizmom se odupreti strahu i atmosferi opšte ugroženosti.

– Imam pozitivan stav oko cijele situacije, proći će ubrzo i ova prijetnja, bit će sve dobro, samo se trebamo držati uputa našeg stožera. Mislim da svi trebamo biti optimistični i s vjerom u bolje sutra se izboriti s ovom nedaćom – ističe Belan.

Za pesmu je snimljen i spot i to u kućnoj radinosti Belanovih, mobilnim telefonom, a važnu ulogu je odigrala i kćerka Nikolina koja je zajedno sa ocem i režirala spot. Montirao ga je hrvatski snimatelj Tomislav Brđanović.

Svi prihodi koje će ostvariti ovaj singl na osnovu autorskih i izvođačkih prava, biće uplaćeni na žiro račun Ministarstva zdravstva za borbu protiv Corona virusa kao i za obnovu grada Zagreba, stradalog u nedavnom zemljotresu.

Previous post

Novi spot starih pankera... NBG poručuje "Beži"

Next post

Ovo je najsmrtonosnija muzika na svetu... Zvuk Covida-19, struktura koronavirusa pretvorena u muziku (AUDIO)

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *