Home»Muzika»Geo-rock himna “Vrlika” benda Doringo dobila i svoj spot…

Geo-rock himna “Vrlika” benda Doringo dobila i svoj spot…

4
Shares
Pinterest Google+
Doringo/Photo: press promo
Doringo/Photo: press promo

Bend Doringo snimio je spot za numeru “Vrlika”, objavljenu u decembru 2018. kao jedan od najavnih singlova za njihov drugi album “Gužva u Svemiru”.

Doringo nam je u ovom sporu podario šarenilo kako boja tako i života na planeti Zemlji, utopljenih u svemirsku atmosferu nadrealnih pejzaža. Ovim video kolažom se briše fizička granica kojom smo reducirani na nešto uži pogled naše egzistencije u prostranstvu nepoznatog.

Bend je najavio izradu još nekolicine spotova za već postojeće pesme a na jesen se očekuje predprodukcija njihovog trećeg albuma, radnog naziva “Budem budem”.

Priča o Doringu započela je još  2006. godine osnivanjem benda Šta ima? koji je kroz brojne postave (tačno njih 8) isprofilisao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) deluju od 2016. godine.

Prvi album “Infography” objavili su 2017. a nakon njega nekoliko singlova kao i live snimaka da bi konačno novi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020. Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju muziku, a to je “zemljopisni rock” iliti “geographical rock” što bi na kraju moglo završiti kao “geo-rock”. Muzika je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje širom globusa, što delomično i opravdava često korišćen termin “world music” priljubljen uz Doringovo delovanje.

Pogledajte spot za “Vrliku”:

Previous post

Basista The Who otkrio veliku tajnu... Evo šta su ustvari Beatlesi pevali dok se ništa nije čulo od vriske egzaltiranih fanova

Next post

Misterija oproštajnog pisma Kurta Kobejna... Napisano je crvenim mastilom i posvećeno je jednoj osobi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *