Home»Muzika»PREMIJERA: Singlom i spotom “Spin My Mind” Fire in Cairo zatvaraju jedno poglavlje… i naravno, otvaraju novo

PREMIJERA: Singlom i spotom “Spin My Mind” Fire in Cairo zatvaraju jedno poglavlje… i naravno, otvaraju novo

5
Shares
Pinterest Google+
Fire inKairo/Photo: Anja Mergeduš
Fire inKairo/Photo: Anja Mergeduš

Zagrebački sastav Fire in Cairo upravo je predstavio novi singl “Spin My Mind” uz propratni video spot.

Fire in Cairo je četvoročlani indie garage rock sastav. Karakteriđu ih emotivno nabijene svirke, čvrsta ritam sekcija i vrlo uverljiva scenska i vokalna izvedba celog benda. Svakako se radi o suvremenom rock zvuku obilježenim jasnim autorskim pečatom.

Debi almun, istog naziva kao i bend, sniman je u RSL production studiju u Sloveniji, te je cijeli proces snimanja i produciranja obavio Matej Gobec, učenik Steve Albinia i trenutni producent Laibacha. Album je dobio odlične kritike iz regiona ali i ostatka sveta, a dostupan je na svim mogućim platformama za deljenje muzike.

Momci su do sada odradili nekoliko turneja po regionu i Evropi, a pre trenutne krizne situacije u planu bile turneje po Španiju, Portugalu i Italiji. Bitno je zabilježiti njihov nastup na Exit festivalu, kao i osvojeno treće mjesto na banjalučkom Demofestu.

Trenutno planiraju snimanje EP-a koji će žanrovski biti nešto drukčiji u odnosu na prvi album, a osim toga su u pripremi još dva projekta, od kojih svaki ima posebnu “notu” u aranžerskom, stvaralačkom i žanrovskom smislu.

“Spin My Mind” je posljednji singl njihovog prvog albuma, pre prelaska na stvaranje i snimanje novog materijala, ili kako kažu novog poglavlja u životu benda.

Previous post

Dosadno vam je? E uz ovih 15 punk pesama o dosadi više neće biti... garantovano

Next post

Raspoloženi za dugu vožnju nekim nepreglednim, širokom putem...? Lynyrd Skynyrd objavili novu pesmu "Last of the Street Survivors"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *