Home»Muzika»Jazz»Elis Marsalis, legendarni džez muzičar, preminuo od korona virusa

Elis Marsalis, legendarni džez muzičar, preminuo od korona virusa

3
Shares
Pinterest Google+
Elis Marsalis/Photo: YouTube printscreen
Elis Marsalis/Photo: YouTube printscreen

Čuveni džez muzičar iz Nju Orleansa Elis Marsalis preminuo je u 86. godini od posledica koronavirusa, saopštio je njegov sin Branford.

“Sa velikom tugom saopštavam da je moj otac Eli Marsalis Junior umro nakon komplikacija od korona virusa”, naveo je njegov sin i dodao je čuveni džez muzičar u subotu hospitalizovan.

Elis Marsalis koji se tokom višedecenijske karijere pojavio na desetinama albuma, otac je trubača Vintona i saksofoniste Branforda Marsalisa.

“Moj otac je bio div u muzici i u podučavanju, ali je bio još veći otac… Dao je sve što je imao da nam omogući da razvijemo ono najbolje kod nas”, napisao je Branford Marsalis.

 

Vinton Marsalis je na Tviteru uz fotografije sa ocem napisao: “Elis Marsalis 1934-2020. Umro je kao što je i živeo: prihvatajući realnost”.

Elis Marsalis je rođen u novembru 1934. godine u Nju Orelansu, središtu sveta džeza. Tokom višedecenijske karijere svirao je sa Kenonbolom i Netom Ederlijem, Kortnijem Pajnom. Istovremeno je bio i mentor sinovima Vintonu i Branfordu koji su postali dva najuglednija džez muzičara.

Njujorški džez klub u Linkoln centru gde je Vinton Marsalis umetnički direktor, saopštio je da se “s tugom i teškog srca oprašta od Elisa Marsalisa, jednog od najuglednijih umetnika i profesora muzike svog doba i svih vremena”.

HL/Izvor: beta

Previous post

Ko hoće - dobrodošao. Ko neće... jebiga!

Next post

Nezvanično... Google pokreće streaming servis kao konkurenciju Netflixu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *