Home»Knjige»Stiven King: Pa kako nisu predvideli ovu epidemiju? Sve sam im lepo napisao…

Stiven King: Pa kako nisu predvideli ovu epidemiju? Sve sam im lepo napisao…

17
Shares
Pinterest Google+
Stiven King/Photo: facebook@OfficialStephenKing
Stiven King/Photo: [email protected]

Prošlo je četiri decenije od kada je Stiven King napisao čuveni roman “Uporište“ o smrtonosnoj epidemiji koja je izbrisala veći deo ljudske populacije, pa autor bestseler horora kaže da mu je teško da razume kako vlasti nisu videle da korona virus stiže i preduzeli neophpodne mere.

– Samo poslednje tri ili četiri sedmice ljudi mi govore: Živimo u svetu Stivena Kinga. I sve što im mogu reći: Voleo bih da nije tako – rekao je za CNN autor, čije su knjige prodate u 350 miliona primeraka širom sveta,  prenosi nova.rs.

– Na ovo se dugo, dugo čekalo, Napisao sam ‘Uporište’ o pandemiji koja je izbrisala veći deo čovečanstva i hvala bogu što ova nije toliko strašna, ali ja sam tu knjigu napisao 1979. godine i od tada se samo čekalo da se ovako nešto desi. Nije mi jasno kako niko nije bio spreman na ovu situaciju – primetio je King.

King je poznat po svojim otvorenim kritikama Donalda Trampa pogotovo u vezi njegove reakcije na epidemiju, a svojoj listi političara kojima je nezadovoljan dodao je i guvernera Floride, republikanca Rona DeSantisa.

Zhe Stand, cover
The Stand, cover

DeSantis se našao na meti napada jer nije zatvorio javna mesta i dozvolio je da plaže ostanu otvorene za masovan dolazak posetilaca, što je povećalo mogućnosti za širenje zaraze.

– Skoro je nemoguće to razumeti. Sećam se sedamdesetih kada su republikanci napadali Džimija Kartera zbog njegove neodlučnosti i nesigurnosti. Predsednik koji nas sada vodi i Ron DeSantis ovde na Floridi bi trebalo da su odlučni, onakvi kakve želiš u situaciji kada sve krene po zlu, koji se neće se kolebati i predomišljati – rekao je King.

STIVEN KING OBRISAO SVOJ FACEBOOK NALOG… DOSTA MU JE POLITIKE, LAŽNIH VESTI I ZADIRANJA U PRIVATNOST

King, koji ima kuće na Floridi i u Mejnu, podseća da je Tramp prvo govorio: “Ovo nije ništa ozbiljno, ne brinite, sve će biti u redu”.

– A onda kada je berza krenula da zamire, kada je realnost pogodila dom, počeo je da govori: ‘Samo polako. Sve će se desiti kao neko čudo. Sve će biti rešeno do Uskrsa i imaćemo pune crkve’. Da bi par dana kasnije govorio o karantinu. Endrju Kuomo (guverner Njujorka, prim.aut.) nije znao za to. Izgleda da niko za to nije znao. To je jednostavno izletelo iz njegove glave – rekao je King.

– Cela ova situacija mi deluje kao da je štala zaključana, ali je konj ipak ukraden i to pre 10 dana – dodao je King.

MOŽEMO DA PORIČEMO KOLIKO NAS VOLJA, ALI… STIVEN KING ZNA SVE NAŠE STRAHOVE. KAKO?

Autor više od 50 romana, među kojima su “Groblje kućnih ljubimaca”, “Autsajder”, “Mobilni telefon”, “Zelena milja”, “Kabinet smrti”, najavio je novu knjigu “If It Bleeds”, čije je objavljivanje odloženo za dve sedmice, za 28. april.

Istog datuma će biti objavljen i roman Džona Grišama “Camino Winds”.

– Želim da razgovaram sa izdavačem da ponudi dva romana po ceni jednog. Zar ne bi bilo super, duplo izdanje? – dodao je King.

HL/Izvor: nova.rs

Previous post

Letu Štuke imaju novi spot za staru, ali aktuelnu pesmu... "Paranoja" stigla 1. aprila

Next post

Svega mu je preko glave... i zato je Kolja napisao i objavio "Meksikanca" i snimio spot, u stanu, mobilnim telefonom...

0

  1. 01/04/2020 at 4:53 pm — Reply

    U pravu ste za ovo da je napisao vise od 50 romana. Tacna cifra je 200, ali dobro, 200 je vise od 50, tako da…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *