Svemir kad tad skocka stvari za novi početak… Grupa Heidi šeće psa novom pesmom odaje počast svom gradu

0
116
Oglasi
Heidi šeće psa /Photo: Hrvoje Borosic
Heidi šeće psa /Photo: Hrvoje Borosic

Neke pesme pogode trenutak u vremenu tako savršeno da nikada pre i nikada kasnije ne bi slušaocu pružile smisleniji doživljaj dok misli prepušta neopipljivom uživanju.

Snimajući pjesmu “Grad” članovi benda Heidi šeće psa probili su planirane rokove i već su mesec dana kasnili s predajom završnog snimka, kad je na svetska vrata zakucala pandemija, a na zagrebačka još i razoran zemljotres. Dovoljno da svi planovi budu gurnuti u stranu čekajući bolja vremena.

Nove okolnosti bacile su sasvim novo i to puno jače svetlo na smisao pesme koju je napisao osnivač benda Hrvoje Borošić pa se bend usuglasio da možda nije bilo slučajno što se prvobitno snimanje oteglo.

Heidi šeće psa /Photo: press promo
Heidi šeće psa /Photo: press promo

– Kada smo počeli da radimo na pesmi “Grad”, to je bila pesma o ljubavi.  Međutim, snimanje se malo odužilo, život nam se svima naglo promenio i što smo je više preslušavali radeći mix, shvatili smo da je više uopšte ne doživljavamo kao ljubavnu pesmu, već kao pesmu koja peva o našim životima u sadašnjim tužnim okolnostima koje ćemo svi sigurno zauvek pamtiti. Zbog toga smo odlučili da je posvetimo svom gradu, Zagrebu, ali i svim drugim gradovima širom Hrvatske i sveta koji daju sve od sebe da zaštite svoje ljude – poručuju iz benda i dodaju kako jedva čekaju, na nekom gradskom trgu, srećnim ljudima uživo otpevaju stihove “svemir kad tad posloži sve za novi početak“.

Producent zaslužan za ovaj singl, ali i prepoznatljiv zvuk benda je Srđan Sekulović Skansi. Video spot stiže iz kreativne radionice Doringa koji potpisuje i uvek interesantne spotove za ranije singlove benda “Uzbudljivo i sjajno”, “Avantura”, “Njegova mačka“ i druge.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime