Home»Muzika»Svemir kad tad skocka stvari za novi početak… Grupa Heidi šeće psa novom pesmom odaje počast svom gradu

Svemir kad tad skocka stvari za novi početak… Grupa Heidi šeće psa novom pesmom odaje počast svom gradu

6
Shares
Pinterest Google+
Heidi šeće psa /Photo: Hrvoje Borosic
Heidi šeće psa /Photo: Hrvoje Borosic

Neke pesme pogode trenutak u vremenu tako savršeno da nikada pre i nikada kasnije ne bi slušaocu pružile smisleniji doživljaj dok misli prepušta neopipljivom uživanju.

Snimajući pjesmu “Grad” članovi benda Heidi šeće psa probili su planirane rokove i već su mesec dana kasnili s predajom završnog snimka, kad je na svetska vrata zakucala pandemija, a na zagrebačka još i razoran zemljotres. Dovoljno da svi planovi budu gurnuti u stranu čekajući bolja vremena.

Nove okolnosti bacile su sasvim novo i to puno jače svetlo na smisao pesme koju je napisao osnivač benda Hrvoje Borošić pa se bend usuglasio da možda nije bilo slučajno što se prvobitno snimanje oteglo.

Heidi šeće psa /Photo: press promo
Heidi šeće psa /Photo: press promo

– Kada smo počeli da radimo na pesmi “Grad”, to je bila pesma o ljubavi.  Međutim, snimanje se malo odužilo, život nam se svima naglo promenio i što smo je više preslušavali radeći mix, shvatili smo da je više uopšte ne doživljavamo kao ljubavnu pesmu, već kao pesmu koja peva o našim životima u sadašnjim tužnim okolnostima koje ćemo svi sigurno zauvek pamtiti. Zbog toga smo odlučili da je posvetimo svom gradu, Zagrebu, ali i svim drugim gradovima širom Hrvatske i sveta koji daju sve od sebe da zaštite svoje ljude – poručuju iz benda i dodaju kako jedva čekaju, na nekom gradskom trgu, srećnim ljudima uživo otpevaju stihove “svemir kad tad posloži sve za novi početak“.

Producent zaslužan za ovaj singl, ali i prepoznatljiv zvuk benda je Srđan Sekulović Skansi. Video spot stiže iz kreativne radionice Doringa koji potpisuje i uvek interesantne spotove za ranije singlove benda “Uzbudljivo i sjajno”, “Avantura”, “Njegova mačka“ i druge.

Previous post

"Linije su krive" kaže Ajs Nigrutin u novom video singlu

Next post

Live svirkom PROTIV SVIH VIRUSA #14 - Loud, Znoj, Oktava više, Mehanizam i Funkier project, by Mobil Demo Fest

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *