Home»Muzika»Propast muzičke industrije… Najgora nedelja za prodaju albuma u poslednjih 60 godina

Propast muzičke industrije… Najgora nedelja za prodaju albuma u poslednjih 60 godina

6
Shares
Pinterest Google+
Slomljena ploća/Photo: Pixabay
Slomljena ploća/Photo: Pixabay

Izbijanje epidemije korona virusa osakatilo je svaki aspekt muzičke industrije. Ne samo da se scena muzike uživo zaustavila, celokupna potrošnja muzike takođe je u opadanju. Prošle nedeljesaznali smo da je streaming opao za 7,6%, dok je prodaja albuma pala nevjerojatnih 27,6%. Sve to učinilo je prošlu nedelju najlošijom za prodaju albuma u više od 60 godina.

Billboard navodi da je protivrednost 1,52 miliona albuma prodata tokom nedelje od 19. marta – što je najmanji broj otkad su albumi postali format sredinom 1960-ih. Kupovina fizičkih medija takođe je pala na nizak nivo, jer je prošle nedelje prvi put da je prodaja fizičkih albuma pala ispod 1 milion u eri otkada statustiku vode Nielsen Music / MRC Data.

Slabija prodaja može se pripisati zatvaranju prodavanica fizičkih izdanja širom sveta uz Amazonovu odluku da prestane da skladišti vinil u korist više “bitnih” albuma. Nažalost, čini se da na vidiku nema rešenja. Čak je i Record Store Day – najunosniji dan prodaje albuma – odložen za april.

HL/Izvor: consequenceofsound.net

Previous post

Noć kada su svi glavni Oskari doleteli "u kukavičje gnezdo" ... 

Next post

Preminuo američki pevač i kantautor Džo Difi, nova žrtva korone u muzičkom svetu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *