Pogledatajte spot koji su Gavranovi objavili samo nekoliko dana pre proglašenja epidemije… Zove se “Crni ep, pjevanija prva”

0
324
Oglasi
Gavranovi/Photo: YouTube printscreen
Gavranovi/Photo: YouTube printscreen

Novi projekat i super grupa na srpskoj metal sceni zove se Gavranovi. Sastavljena je od članova bendova The Stone, Infest, Quasarborn i drugih.

Primetno, inspiracija i motivi su pronađeni u tradicionalnoj poeziji, kao i u muzici, što ilustruju hipnotičke gusle koje su odlično nakalemljene na blek metal osnovu. Sam tekst pesme je napisan na neobičan i, pomalo, arhaičan način, koristeći neke starije dijalekte u ijekavici.

Ono što, za sad, znamo o projektu je da su članovi istog g. Jovanović, g. Janković, g. Sokolović, g. Rančić i g. Matković. Oni se navode i kao autori epa. Materijal je snimljen u studiju Citadela Sound Production kod Luke Matkovića tokom februara 2020.

Sam lyric video realizovan je uz pomoć Creative Light Photography i Dušana Stojančevića.

Za sada nije poznato koji su dalji planovi vezani za ovaj projekat. Svakako se nadamo da će projekat zaživeti i nastaviti pjevanije.

U svakom slčučaju, više jego zanimljivo da se ovaj spot pojavio samo nekoliko dan pre proglašenja emidemije korona virusa u Srbiji…

HL/Izvor: nekirok.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime