Home»Muzika»Pogledatajte spot koji su Gavranovi objavili samo nekoliko dana pre proglašenja epidemije… Zove se “Crni ep, pjevanija prva”

Pogledatajte spot koji su Gavranovi objavili samo nekoliko dana pre proglašenja epidemije… Zove se “Crni ep, pjevanija prva”

4
Shares
Pinterest Google+
Gavranovi/Photo: YouTube printscreen
Gavranovi/Photo: YouTube printscreen

Novi projekat i super grupa na srpskoj metal sceni zove se Gavranovi. Sastavljena je od članova bendova The Stone, Infest, Quasarborn i drugih.

Primetno, inspiracija i motivi su pronađeni u tradicionalnoj poeziji, kao i u muzici, što ilustruju hipnotičke gusle koje su odlično nakalemljene na blek metal osnovu. Sam tekst pesme je napisan na neobičan i, pomalo, arhaičan način, koristeći neke starije dijalekte u ijekavici.

Ono što, za sad, znamo o projektu je da su članovi istog g. Jovanović, g. Janković, g. Sokolović, g. Rančić i g. Matković. Oni se navode i kao autori epa. Materijal je snimljen u studiju Citadela Sound Production kod Luke Matkovića tokom februara 2020.

Sam lyric video realizovan je uz pomoć Creative Light Photography i Dušana Stojančevića.

Za sada nije poznato koji su dalji planovi vezani za ovaj projekat. Svakako se nadamo da će projekat zaživeti i nastaviti pjevanije.

U svakom slčučaju, više jego zanimljivo da se ovaj spot pojavio samo nekoliko dan pre proglašenja emidemije korona virusa u Srbiji…

HL/Izvor: nekirok.com

Previous post

Dosada čuda stvara... Bernays Propaganda snimili spot mobilnim telefonom

Next post

Ovo je najluđi korona cover do sada... Zvezda "Parka iz doba jure"  u izolaciji obradio hit Radioheada - na ukuleleu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *