Home»Muzika»“Metallica Mondays”… Svakog ponedeljka Metallica predstavlja najbolje koncerte iz istorije benda – na internetu

“Metallica Mondays”… Svakog ponedeljka Metallica predstavlja najbolje koncerte iz istorije benda – na internetu

7
Shares
Pinterest Google+
Metallica/Photo: facebook@metallica
Metallica/Photo: [email protected]

Nakon što su koncerti širom sveta, zbog epidemije virusa, stavljeni “na čekanje” članovi Mettalice odgovorno su se odlučili za izolaciju, ali kako bi i fanove potaknuli da učine isto, odlučili su se za projekat – “Metallica Mondays” u sklopu kojega će streamovati neke od najvažnijih koncerata iz karijere benda.

Koncerti su dostupni preko službenog Facebook profila benda i njihovog YouTube kanala.

“Koncertni vremeplov” Metallice započeo je prošlog ponedeljka streamingom koncerta “Live at Slane Castle”, održanog 8. juna 2019. godine u sklopu “WorldWiered”  turneje koja bi trebalo da se nastavi i nakon što se situacija u svetu stabilizuje.

Posle 2009. godine bio je to, nakon punih 10 godina, prvi njihov koncert u Irskoj. “Live at Slane Castle” između ostalog je značajan budući da je održan na značajnom irskom kulturno-istoriksom području s turistički atraktivnom dvorcem. Iako se malo bendova može pohvaliti da su nastupili tamo, Metallica je već imala tu čast čega su se i prisetili:

Metallica/Photo: YouTube printscreen
Metallica/Photo: YouTube printscreen

– Počašćeni smo što smo posle 38 godina ponovo ovde – obratio se Džejms Hetfild publici – -Ono što je još bolje je to što ste svi vi još uvek uz nas. Hvala vam na porodičnoj atmosferi.

MUZIČARI, HAJDE DA PRAVIMO ON-LINE KONCERTE… PROTIV SVIH VIRUSA – HEADLINER LIVE SVIRKE, SVAKE VEČERI OD 20:00, SVE DOK TRAJE LUDILO

A 2020. godine u istinski porodičnoj atmosferi brojni fanovi Mettalice koncerte u isto vreme mogu da gledaju iz svojih domovo širom sveta.

– Sa svoje strane doprinosimo borbi ostajanjem u svojim kućama, ali shvatili smo kako nam nedostaje muzika uživo – rekao je bend u službenoj objavi. – Kako bi bilo da svi zajedno, ali razumno udaljeni, zaronimo u neke od najdražih nam koncerata? Ne želimo da ovo zvuči kao izlizana fraza, ali budući da smo u ovome svi zajedno, sada treba da budemo povezani više nego ikada i prebrodićemo ovo zajednički. S tim na umu, odlučili smo seriju naših koncerata da “dostavimo” direktno na vaše kauče!

Prvi predstavljeni koncert u trajanju od dva i po sata još uvijek je dostupan za gledanje dok će novi koncerti biti dostupni svakog ponedjeljka.

Hl/Izvor: mixer.hr

Previous post

Glamur sedamdesetih... Adam Lambert objavio album "Velvet", a tu je i spot za naslovnu pesmu

Next post

Dosada čuda stvara... Bernays Propaganda snimili spot mobilnim telefonom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *