Home»Film»Kultni reditelj Ves Anderson preporučuje filmove za gledanje tokom izolacije

Kultni reditelj Ves Anderson preporučuje filmove za gledanje tokom izolacije

4
Shares
Pinterest Google+
Cussing photo of director Wes Anderson on the set of “Fantastic Mr. Fox” (2009)
Cussing photo of director Wes Anderson on the set of “Fantastic Mr. Fox” (2009)

Priznati američki režiser specifične estetike, Ves Anderson, otkriva šta gleda u izolaciji svog doma – od novih naslova do klasika sedme umetnost.

Ukoliko ste se smorili sa Netflixom, ne brinite jer Ves Anderson ima nekoliko filmskih preporuka za vas. U pismu nezavisnoj streaming platformi The Criterion Channel, preporučio je filmove koje je gledao za vreme samoizolacije i socijalne (fizičke) distance.

Prva na listi se našla drama iz 1936. godine “Anne-Marie”, rađena prema tekstu Sent Egziperija, koja govori o inspirativnoj mladoj ženi pilotu. Sledeća na listi se našla adaptacija “Jadnika” iz 1934. godine, koju Ves Anderson opisuje kao remek delo. Pogotovo mu se sviđa gluma Harrija Bura. Takođe je istakao i film “Wooden Crosses”, istog režisera – Rejmonda Bernarda.

– Nikad nisam gledao “The Out-of-Towners ” Artura Hilera ranije – napominje Anderson. – To je sjajan vremeplov. kao i dokumentarci Luja Malea, pogotovo “…And the Pursuit of Happiness” iz 1986. godine. Po milioniti put sam ponovo gledao dramu iz ’90 “An Angel at My Table.”

Ves Anderson tada zaključuje:

– Šta gledati? Imamo sreće što je ovaj Luvr filmova na dohvat ruke (misleći na Criterion streaming servis).

Njegov poslednji film “The French Dispatch”, sa Timotijem Šalameom, Sorsi Ronan i Tildom Svinton bi trebalo da bide premijerno prikazan u američkim bioskopima krajem jula ove godine. Ukoliko ne bude odlaganja zbog situacije sa COVID-19 virusom.

HL/Izvor: Dazed and Confused

Previous post

Nemate ništa zakazano za 30. mart u 22h? Igi Pop i Džoš Hom premijerno prikazuju dokumentarac "American Valhalla" na internetu

Next post

Glamur sedamdesetih... Adam Lambert objavio album "Velvet", a tu je i spot za naslovnu pesmu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *