Home»Muzika»Udružili se SoundCloud i Twitch, muzičari sada mogu da zarađuju od livestreamova

Udružili se SoundCloud i Twitch, muzičari sada mogu da zarađuju od livestreamova

4
Shares
Pinterest Google+

SoundCloud se udružio sa Twitchom kako bi pomogao muzičarima koji su finansijski pogođeni pandemijom korona virusa. Umetnici, čak i oni poznati, nastupaju na live streamovima kako bi doprli do publike koja je trenutno izolovana u svojim domovima.

Za one koji gube prihod od plaćenih nastupa u narednim nedeljama i mesecima, ovo je takođe način da zarade. U okviru ovog partnerstva, svi SoundCloud Pro, SoundCloud Premier i Repost by SoundCloud će dobiti svoj ubrzan Twitch Affiliate status. Kada steknu ovaj status, moći će da zarade od nastupa koje emituju na Twitchu.

Muzička platforma je u svojom saopštenju navela:

“Sada je nestabilno vreme za sve, a znamo da je COVID-19 posebno teško pao muzičarima koji je trebalo da sviraju uživo u narednih nekoliko meseci. Mnogi kreativci okreću se platformama za live striming video sadržaja da bi se povezali sa svojim fanovima”.

Oni koji još uvek nemaju Twitch nalog, očigledno će morati prvo da se prijave. Kreatori će tada morati da popune formular za ubrzano dobijanje statusa, a zatim će im Twitch poslati poziv za pridruživanje u roku od nekoliko dana, prenosi PC Press.

Jednom kada steknu status, fanovi mogu da se pretplate na njihove kanale na Twitchu, što znači da fanovi plaćaju stvaran novac kako bi podržali svoje omiljene umetnike, koji takođe mogu da pokreću oglase, kao i da povežu nalog sa svojom pratećom opremom koju prodaju. Zainteresovani kreatori SoundClouda već mogu da započnu prijavljivanje za Affiliate status, mada će im prvo biti potrebna potvrda stvarnog Twitch zaposlenog kako bi ga dobili.

HL/Izvor: trecisvijet.com

Previous post

"Ispao je g****!" Gordon Remzi otpustio 500 radnika

Next post

Oni se (možda) samo dobro zezaju... Mokri Nenad objavio singl "Nejde mi se nikam"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *