“Ispao je g****!” Gordon Remzi otpustio 500 radnika

0
73
Gordon Remti/Photo: facebook@gordonramsay

Britanski kuvar Gordon Remzi je na udaru medija zbog otpuštanja 500 zaposlenih.

Dobro poznato lice sa britanskih televizijskih ekrana, Remzi je decenijama uspešan u svom poslu. Škotskog porekla, ali odgajan u Londonu, ovaj harizmatični voditelj popularnih takmičarskih kuvarskih emisija poznat je i po svojim ispadima besa prema učesnicima koji pokušavaju da se ostvare u ovom poslu.

 

Dobitnik čak 16 “Mišelin” zvezda sada je suočen sa posledicama odluke koja muči vlasnike restorana širom sveta.

Iako se njegovo bogatstvo procenjuje na oko 140 miliona funti, Remzi je odlučio da otpusti 500 zaposlenih u jeku krize sa korona virusom. Ovaj potez naišao je na neodobravanje zaposlenih, kao i šire javnosti.

 – Kakva je šteta gledati kako te tretira kompanija za koju si radila i kojoj si dala sve tokom dve godine života. Posebno u ovako teškom trenutku, iako ne bi izgubili ništa da su te zadržali – poručila je sada već bivša radnica u izjavi za Mail Online.

Printscreen
Printscreen

– Svi koji smo toliko naporno radili za njega odbačeni smo kada nam je bila najpotrebnija njegova podrška. Mnogi su bili u suzama zbog načina na koji nas je tretirao. Nije bilo naznake da će do ovoga doći. Pozvani smo na sastanak i obavešteni da su naši ugovori prekinuti. Bilo je brutalno – dodala je ona i rekla za Gordona na svom Tviteru da je “malo go**o”.

Još uvek se čeka odgovor popularnog kuvara, ali je pre šest dana na Instagramu objavio zvanično saopštenje da zatvara sve svoje restorane.

– Puno ljubavi šaljem našim sjajnim zaposlenima i zahvaljujem im se na njihovoj strastvenosti i podršci. Zaista se nadam da ćemo vrlo brzo svi opet biti zajedno – napisao je Remzi koji je i otac petoro dece.

 

HL/Izvor: direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime