Upoznajte naše filmsko blago… Još pet domaćih filmova na YouTube kanalu Filmskog centra Srbije

0
77
Oglasi
YouTube/Photo: Pixabay
YouTube/Photo: Pixabay

Filmski centar Srbije (FCS) objavio je da je na svom novopokrenutom YouTube kanalu, posvećenom domaćoj kinematografiji, za samo nekoliko dana stekao više od 5.000 novih pratilaca, kao i da je omogućeno besplatno gledanje još pet domaćih filmova.

Nakon inicijalnih šest filmova, dodato je još pet novih domaćih ostvarenja za besplatno gledanje “Dok su oni leteli na Mesec” Boriše Simovića, “Bakica hoće kući” Bojane Starčević, “Koreni zla” Želimira Gvardiola, “Olovka, dečak i san” Miroslava LJ. Jelića i “Dolina vladara”, reditelja Jefima Graboja.

Kako je navedeno, radi se o kratkometražnim igranim i kratkim dokumentarnim filmovima.

Od ranije su u ponudi i nagrađivani filmovi “Žicka”, kratki igrani film Ivana Bukvića, “Samo devojčice plaču”, kratki igrani film Vladimira Milovanovića, “Tako mi na istoku”, dugometražni dokumentarni film Katarine Mutić, “Tranzicija”, kratki igrani film Milice Tomović, “Život traje tri dana”, kratki igrani film Katarine Koljević i “Kamen u ruci”, kratki igrani film Stefana Ivančića.

Iz FCS su naveli da je ovom trenutku osnovni naglasak na filmovima koji su nastali uz podršku FCS-a i da svim producentima stoje na raspolaganju da ovim putem široj publici plasiraju svoje i novije i starije filmove.

Filmovi se mogu pogledati na YouTube kanalu Filmskog centra Srbije.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime