Home»Muzika»Homeland»Socijalni radnik na neodređeno vreme… Gitarista Kiza Zoranović ima novu “staru” profesiju

Socijalni radnik na neodređeno vreme… Gitarista Kiza Zoranović ima novu “staru” profesiju

6
Shares
Pinterest Google+
Ivan Zoranović Kiza/Photo: Marina Pešić
Ivan Zoranović Kiza/Photo: Marina Pešić

Gitarista Ivan Zoranović Kiza već dugo svira sa velikim brojem stilski sasvim različitih muzičara – od Đorđa Balaševića, Neleta Karajlića, Nikole Vranjkovića… i po tome predstavlja jedinstvenu pojavu na našoj sceni.

Situacija je takva da sada, u vreme pandemije virusa korona, nema svirki, ali Zoranović, za razliku od kolega, ne mora da brine za egzistenciju. Pored toga što ima “mali milion” pesama u prstima, on je pokazao da se sjajno snalazi i van sveta muzike.

Kiza je sve objasnio u svom statusu na Facebooku:

– Nadam se da ste dobro i da poštujete propisana pravila protiv zaraze. Što se tiče mog skorijeg života, on je dobio potpuno nov i neočekivan obrt. U vreme kada je već bilo izvesno da će mi svi koncerti biti otkazani ili odloženi za ko zna kad, dobio sam poziv od Nacionalne službe za zapošljavanje, gde sam prijavljen kao diplomirani socijalni radnik, jer jedan beogradski dom za stara i nemoćna lica traži socijalnog radnika na neodređeno vreme.

Zoranović je nastavio:

– Sada radim u struci u tom domu i iz dana u dan mi se menja percepcija mnogih stvari vezanih za život uopšte. Kada se koncertna mašinerija ponovo pokrene, videćemo se u nekom gradu. Do tada, pokušaću da ulepšam karantin svima vama povremenim živim nastupima iz svoje dnevne sobe.

HL/Izvor: novosti.rs

Previous post

To što perem, to su ruke... Darko Rundek vas poziva da budete odgovorni, uz novi refren pesme "Ruke"

Next post

Saksofonista i pevač Manu Dibango preminuo od korona virusa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *