Prava pomoć… Američke “doktorske” serije donirale medicinsku opremu bolnicama

0
54
New Amsterdam, promo
New Amsterdam, promo

Zbog pandemije korona virusa, zdravstveni radnici širom sveta nisu bili pripremljeni za veliki broj zaraženih, zbog čega, između ostalog, imaju problem i s manjkom medicinske opreme, pa im je ustupljena medicinska oprema iz serija kao što je “Uvod u anatomiju”.

Kako prenose svetski mediji, za potrebe snimanja američkih serija poput “Uvod u anatomiju” i “Specijalizant” kod njih se zatekao višak medicinske opreme, a oni su ga sada, u vreme nestašice zbog širenja korone, donirali lokalnim bolnicama.

Navodno, oprema sa seta serije “Specijalizant” ustupljena je lokalnoj bolnici u Atlanti, a reumatolog Karen Lov objavila je fotografiju donacije na društvenim mrežama.

RESPECT… RIJANA DONIRALA 5 MILIONA DOLARA ZA BORBU PROTIV KORONA VIRUSA

Takođe, medijska kuća ABC istakla je da je serija “Station 19” donirala sve svoje N95 maske lokalnoj vatrogasnoj stanici. Oni su na setu serije imali oko 300 maski i rado su ih prosledili profesionalcima kojima su potrebnije.

Sa seta “Uvoda u anatomiju” donirana je velika količina zaštitne opreme, uključujući rukavice, kao i zaštitna odela, te maske, prenose strani mediji.

Serije “New Amsterdam” i “The Good Doctor”, isto tako, donirale su medicinski materijal lokalnim bolnicama.

HL/Izvor: nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime