Home»Knjige»Dobra strana izolacije… Dejan Stojiljković predlaže nekoliko knjiga uz koje vam sigurno neće biti dosadno

Dobra strana izolacije… Dejan Stojiljković predlaže nekoliko knjiga uz koje vam sigurno neće biti dosadno

2
Shares
Pinterest Google+

Pisac Dejan Stojiljković predložio je u izjavi Tanjugu nekoliko knjiga za koje smatra da bi mogle da pomognu ljudima, zatvorenim u svojim domovima zbog pandemije korona virusa, da se bar na trenutak “isključe” i uživaju u zanimljivom štivu.

Na spisku scenariste serije “Senke nad Balkanom”, našla se knjiga eseja “Značenje Džokera” Vladimira Pištala, za koju je književnik nedavno osvojio prestižnu nagradu “Meša Slimović”.

– Pištalo je definitivno živi klasik savremene srpske književnosti, a njegov uvid u probleme savremene civilizacije je istovremeno dubok, inteligentan i zabavan – kaže Stojiljković.

Pored Pištala, predlaže i roman “Apisov apostol” Slaviše Pavlovića.

– Pošto na RTS ide serija o Apisu, mislim da je ovaj vešto napisan triler savršena nadogradnja. Autor je odlično spojio istorijskog Apisa i savremenu percepciju ove intrigantne istorijske ličnosti – ističe pisac.

Audio knjige/Photo: Shutterstock
Audio knjige/Photo: Shutterstock

Kratki roman “Srodne duše” Vladimira Vučkovića, u izdanju Službenog glasnika, koji se bavi temom otuđenosti i međuljudskih odnosa u vreme civilizacijskih krahova i nepogoda, predstavlja, prema mišljenju Stojiljkovića, “Nečistu krv” za 21. vek.

Kako kaže, autor piše na tragu Čehova, Fantea, Bore Stankovića…

Ne toliko poznat autor kod nas, Robert Ejkman i njegov roman “More, poput vina tamno”, takođe je na spisku predloga našeg pisca.

– Izvanredan pripovedač i poznavalac ljudske prirode, u svojim jezovitim pričama dodiruje neke od ključnih tema ne samo književnosti nego i života, iako mogu lako da se “otpišu” kao žanrovske ili prosto priče o duhovima, Ejkmanovi pripovedački biseri su mnogo više od toga – smatra Stojiljković.

Za ljubitelje stripova pisac je izdvojio naslov “Prokleti: Pre poplave” Džejsona Arona i Rajka Miloševića Gere.

– Strip savršenog grafičkog izraza, jedna potpuno drugačija interpretacija starozavetnih legendi. Priča koja vas gađa direktno u stomak i ostavlja snažan utisak – zaključuje autor “Konstantinovog raskršća”, “Dugih noći i crnih zastava”, “Olujnog bedema” i mnogih drugih.

Previous post

E ako im ovo ne ohladi usijane glave... Liam Galager pozvao Noela da okupe Oasis, makar za jedan koncert

Next post

"Proročka" pesma kantautora Ivana Škraba tek sada postal hit... Zove se - "Napustite gradove"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *