Rambo Amadeus: Prirodi je potrebno treba da se oporavi od nas

0
121
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen

Rambo Amadeus već godinama propagira ekološku osvešćenost, brigu o prirodi, čovečanstvu, pa ne čudi što se na svoj osoben način obratio javnosti putem Fejsbuka, povodom pandemije virusa korona.

Multimedijalni umetnik je postavio link članka gde se vidi kako se ribe i labudovi vraćaju u kanale u Veneciji, jer je voda u poslednje vreme postala čistija.

– Da nije korone, verovatno nikada ne bismo uvideli koliko smo zapravo invazivna vrsta kao ljudski rod, i koliko prirodi malo treba da se oporavi od nas, tamo gde nas privremeno nema – počeo je Rambo. – Nadam se da će ova kriza delovati vaspitno na ljudski rod, da ćemo biti malo manje bahati – kad shvatimo da je priroda pustila na nas jedno od svojih najmanjih bića i pojava iz svog bogatog arsenala, da nas temeljno stegne za j*ja.

Nastavio je:

– Pogledajte prirodu kako se lako snalazi bez nas. Bez horde ljudi, glisera, kruzera, invazije ljudi koji dolaze da se dive lepoti, istovremeno s*rući po njoj. Ako sam ikad imao neki religiozni osećaj, to je sad dok gledam kako se voda u kanalu očistila za manje od mesec dana, i da je, zapravo, priroda ta koja ima odlike božanskog i koja zaslužuje božanski tretman od nas, a ne obrnuto.

MUZIČARI, HAJDE DA PRAVIMO ON-LINE KONCERTE… PROTIV SVIH VIRUSA – HEADLINER LIVE SVIRKE, SVAKE VEČERI OD 20:00, SVE DOK TRAJE LUDILO

Prethodnih dana, Rambo je putem Fejsbuka, poput mnogih njegovih kolega, apelovao na temeljno i često pranje ruku.

– Budite kul, hladne glave čovek pravi manje grešaka – savetuje popularni Novljanin.

HL/Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime