Home»Film»“Moj OFF”… Besplatan online filmski festival od 27. marta

“Moj OFF”… Besplatan online filmski festival od 27. marta

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Kombank Dvorana, Cine Grand, bioskop Vilin Grad i MCF MegaCom Film, pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni i u jeku borbe sa pandemijom virusa COVID-19 osmislili potpuno besplatan kućni online filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svetskih kinematografija koji su obeležili festivalsku scenu kao i svetskim online premijerama.

U trenucima kućne izolacije od 27.marta  će biti pokrenut najnoviji online filmski festival pod nazivom Moj OFF (ONLINE FILMSKI FESTIVAL)  sa svim elementima koji čine ovakav kulturni događaj.

U okviru dvonedeljnog “online festivala” naći će se više od 30 najnovijih igranih i dokumentarnih ostvarenja, od kojih su mnogi svetske online premijere, filmovi koji su premijerno prikazani na nedavno završenom 48. FEST-u i 25. FAF-u, uključujući film “Nevidljivi život” koji je dobio nagradu Beogradski pobednik za najbolji film FEST-a kao i “Martin Eden” koji je dobio nagradu Gordan Mihić za najbolji scenario FAF-a.

Photo: Promo
Photo: Promo

Pored navedenih filmova biće prikazano i Južno Korejsko ostvarenje “Parazit”, koje je dobilo Oskara za najbolji film i najbolju režiju.

Filmovi pristigli sa crvenog tepiha Kana, Venecije, Berlina ali i najznačajnijih dokumentarnih festivala poput IDFA-e, CPH DOX-a,  naći će se u okviru dve programske celine tokom kojih će se dnevno prikazivati po tri premijere i po tri reprizna filma uključujući i specijalne retrospektive najvećih filmskih autora i njihovih kultnih ostvarenja u mini ciklusima.

Kako nije reč o platformi za gledanje filmova nego pravom filmskom festival, filmovi će moći da se prate samo u određenim terminima u toku dana.

Filmove će online moći da prate kako posetioci iz Srbije, tako i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na kraju prikazivanja festivala biće proglašeni pobednici o kojima će odlučivati žiri i sami gledoci.

Festival, koji nastaje u vremenima brobe protiv virusa, ima za cilj da nastavi svoj kulturni život i ubuduće i poklonicima sedme umetnosti pruži novi izazov i mogućnost savremenog praćenja festivalskih, autorskih i komercijalnih filmova.

Previous post

"Don't Stand So Close to Me"... 29 pesama "ko stvorenih" za izolaciju

Next post

Internet na ivici pucanja... Zbog korone Google smanjuje brzinu na YouTubeu, Netflix ukida HD

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *