Home»Muzika»World»Internet na ivici pucanja… Zbog korone Google smanjuje brzinu na YouTubeu, Netflix ukida HD

Internet na ivici pucanja… Zbog korone Google smanjuje brzinu na YouTubeu, Netflix ukida HD

6
Shares
Pinterest Google+
YouTube loading/Photo: printscreen
YouTube loading/Photo: printscreen

Google je, posle Netflixa, najavio smanjenje brzine na YouTubeu kako bi se izbegla blokada interneta u Evropi zbog povećanog korišćenja u vreme pandemije koronavirusa.

– Nakon razgovora direktora Googlea Sandara Pičaja, direktorke YouTubea Suzan Vojčicki i komesara Tijerija Bretona, obavezali smo se da privremeno prebacimo sav saobraćaj na standardne parametre – saopštio je jedan portparol Googlea, prenosi Nedeljnik.

On je objasnio da ljudi idu na YouTube zbog novosti koje postavljaju vlasti, obrazovnog sadržaja i uspostavljanja veza u vreme pandemije korona virusa.

– Primenili smo mere kako bismo automatski prilagodili naš sistem tako da koristi manji mrežni kapacitet – objasnio je portparol.

– Nastavićemo da radimo sa vladama zemalja članica i mrežnih operatera kako bi se na minimum smanjili ograničenja nametnuta sistemu, pružajući dobro iskustvo korisnicima – dodao je portparol kompanije Google.

MUZIČARI, HAJDE DA PRAVIMO ON-LINE KONCERTE… PROTIV SVIH VIRUSA – HEADLINER LIVE SVIRKE, SVAKE VEČERI OD 20:00, SVE DOK TRAJE LUDILO

Netflix je juče doneo odluku o smanjenju opterećenja interneta u Evropi u narednih 30 dana.

Evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton pozvao je u sredu streaming platforme i operatere da preduzmu mere kako bi se smanjio pritisak na internet, a u cilju olakšavanja rada na daljinu tokom izolacije koja je uvedena u evropskim zemljama zbog širenja korona virusa.

Evropska komisija je od Netflixa i ostalih zatražila da ukine HD kvalitet i da omogući prikazivanje sadržaja samo u SD kvalitetu do daljeg.

Previous post

"Moj OFF"... Besplatan online filmski festival od 27. marta

Next post

"BELLA CIAO" za Italiju i ceo svet... Muzička poruka umetnika Srpskog narodnog pozorišta

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.