Home»Muzika»Nova zagrebačka grupa Como Bluff objavila prvi EP i spot za “Cannibal Snake“

Nova zagrebačka grupa Como Bluff objavila prvi EP i spot za “Cannibal Snake“

4
Shares
Pinterest Google+
Como Bluff/ Photo: Sven Knechtl
Como Bluff/ Photo: Sven Knechtl

Nova zagrebačka grupa Como Bluff objavila je svoje prvo istoimeno EP izdanje za etiketu Dostava Zvuka.  “Como Bluff“ čini pet izuzetno radiofoničnih pesama zvonkih melodija i toplih višeglasja koje svoje uporište nalaze u baladama alter rocka 90-ih i delomično britpopu.

Nedavno najavljen minimalističkim prvim singlom i videospotom “Cannibal Snake“, EP je u celini poetičan i melanholičan presek uspomena i događaja iz prošlosti čija kontemplacija ipak donosi happy end.

– Pesme govore o nekim malo težim i ličnim temama, no melanholija ovde nije ultimativni cilj nego vodi do bolje solucije, učenja iz lošeg i radu na sebi. Zapravo služi kao katalizator promene na bolje – izjavio je Arijan Škapur, frontmen benda koji je neke od pesama s EP-a napisao još u tinejdžerskim danima, no cijela priča pokrenula se nakon njegovog udruživanja s Mirom Kadijevićem, podjednako zaslužnim za muziku i tekstove pojedinih numera.

Uz Miru i Arijana, za produkciju potpisuje i Borna Mijolović koji je odradio i mix i master.

Como Bluff/ Photo: Sven Knechtl
Como Bluff/ Photo: Sven Knechtl

EP „Como Bluff“ dostupan je putem Youtube kanala Dostave Zvuka, na Bandcamp stranici benda, kao i na svim streaming servisima.

Članovi benda Como Bluff su: Arijan Škapur (vokal, gitara), Miro Kadijević (vokal, gitara), Luka Jambrošić (bas) i Viktor Strejček (bubnjevi), na sceni već aktivni i u bendovima Paul The Walrus, Jaded, Raspad Sistema, Delorean i Muscle Tribe Of Danger And Excellence.

Studijski više akustični i mekši, svoj premijerni nastup pred publikom najavili su za 23. maj u klubu Boogaloo na velikom koncertu groove rockera She Loves Pablo.

U ulozi predgrupe, u punom sastavu na koncertu će se prikazati u energičnijoj i dinamičnijoj varijanti.

Previous post

Oni su našli način... Čuveni bostonski bend održao koncert na Dan Svetog Patrika

Next post

Sada imate vremena za to... Prošetajte kroz najveće svetske muzeje - iz svoje fotelje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *