Home»Muzika»Cubismo ima novi singl posle 10 godina… “Lijepa si danas” ulepšaće vam dan

Cubismo ima novi singl posle 10 godina… “Lijepa si danas” ulepšaće vam dan

4
Shares
Pinterest Google+
Cubismo/Photo: Menart promo
Cubismo/Photo: Menart promo

Cubismo, omiljeni bend koji već 25 godina donosi plesne ritmove, u saradnji sa grupom Nola pripremio je pravi muzički kompliment – singl “Lijepa si danas”. To je ujedno i prvi singl sa predstojećeg albuma “Tumbao” koji je nastao u saradnji sa Jazz orkestrom HRT.

Muzičke vizije Cubisma i Nole su se besprekorno preklopile, a samo lepe reči o njihovoj saradnji ima i jedno od zaštitnih lica Cubisma, Hrvoje Rupčić:

– Nakon desetak godina Cubismo ima i novu muzičku saradnju i to sa grupom Nola. To je jedina saradnja na novom albumu, a do nje je došlo na inicijativu Nole, odnosno Marijana Jelenića koji je i autor pesme. Kada su mi Marijan i Gabi pustili tu pesmu odmah sam čuo na koji način se Cubismo tu lepo može uklopiti i smislili smo zanimljivi afro ritam za prvi deo pesme te salsu za drugi deo.

Sve je do kraja začinio i Miron Hauser, dirigent jazz orkestra HRT koji je napravio izvanredan aranžman u koji je uklopio i big bend. Sva tri dela ove saradnje su dala najbolje od sebe u ovoj pesmi. Kako Cubismo, tako i grupa Nola i JO Hrt-a, a kao šlag na torti su prepoznatljivi i međusobno skladni glasovi Gabrijele i Ricarda.

ra Tomić i John Kardum/Photo: Menart promo
Ira Tomić i John Kardum/Photo: Menart promo

Ova pesma koju autorski potpisuje Nolin Marijan Jelenić posveta je njegovoj supruzi Gabi:

– Posle više od “dva veka” zajedničkog života, meni je moj životni partner poručio i u pesmi zauvek zabležio da sam danas lepa. Saradnja sa Cubismom i Jazz orkestrom HRT donosi novu dimenziju zadovoljstva u moj život – prokomentarisala je Gabi.

Novi album “Tumbao” izlazi posle desetogodišnje diskografske pauze Cubisma, pa će se na njemu osetiti sva snaga, emocije i ideje prikupljene tokom tog perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe.

Na albumu će se naći deset pesama, a čak sedam njih potpisuje slavna sedmorka, članovi Cubisma (Ricardo Luque -glavni vokal, Davor Križić – truba, Nenad Grahovac – trombon, vokal, Mario Igrec – gitara, Mario Penton Hernandez – klavir, vokal, Krešimir Tomec – bas gitara, Zdravko “Barba” Tabain – bubnjevi, timbalesi, Mladen Ilić – bongosi, Hrvoje Rupčić – konge, vokal).

Osim saradnje sa Nolom na pesmi “Lijepa si danas”, jednu numeru napisao je maestro Miron Hauser.

Previous post

Bob Geldof razočaran putem kojim ide ovaj svet: Live Aid danas ne bi mogao da se dogodi

Next post

"Pogrešan trenutak"... Novi singl i novo poglavlje beogradskog benda Sizip

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *