Bob Geldof razočaran putem kojim ide ovaj svet: Live Aid danas ne bi mogao da se dogodi

0
107
Oglasi
Bob Geldof/Photo: facebook@BobGeldofFans
Bob Geldof/Photo: facebook@BobGeldofFans

Kako javlja Ultimate Classic Rock, Bob Geldof, vođa legendarnih Boomtown Ratsa i organizator gigantskih humanitarnih koncerata Live Aid (1985.) i Live 8 (2005.), je izjavio kako bi bilo nemoguće da se događaj poput Live Aida održi u današnjem svetu i to zbog načina na koji je internet promenio međusobne odnose.

– Logika World Wide Weba, sinaptičke membrane koja se omotava oko planete, uslovljava društvo košnice. U stvari, ubrzala ga je izvan našeg razumevanja, tako da se cela stvar ruši u pohlepi, ostavlja milione bez posla, rezultira hiljdama samoubistava i pokreće ratove, milioni su u pokretu u potrazi za novim poslom ili bekstvom od rata, a mi gradimo zidove i barijere. Otuđili smo se. Ovaj vek je vek otuđenja i koristi veliki alat otuđenja – internet.

Povratak bučnih gradskih pacova… Bob Geldof i Boomtown Rats objavili studijski album posle 36 godina…
i dokumentarac… i knjigu…

Uz to je dodao da se 35 godina posle njegovog održavanja, nešto poput Live Aida danas ne može održati, ali je naglasio:

– To nas ne sprečava da se bunimo protiv umiranja svetla. To vas ne sprečava da priznate da sve generacije propadaju, ali i to da neke propadaju spektakularnije od ostalih.

Govoreći u korist pojedinaca koji su javno preuzeli stvar u svoje ruke u borbi za bolji svet umjesto raspravljanja po društvnim mrežama, Geldof je objasnio:

– Ne znači da ne možete biti kao Greta Tunberg i pred školom tiho kazati ne. Mogućnost usmeravanja vašeg sveta u smeru u kojem trebate da živite postoji, ali to se usmeravanje neće dogoditi kroz cyber svet.

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime