Home»Muzika»Novi singl Killersa u fazonu Brusa Springstina… i uz gitarski solo Lindzija Bakingema

Novi singl Killersa u fazonu Brusa Springstina… i uz gitarski solo Lindzija Bakingema

5
Shares
Pinterest Google+
The Killers/ Photo: facebook@Thekillers
The Killers/ Photo: [email protected]

The Killers su predstavili svoj novi singl “Caution “, na kojem je gostovao bivši gitarista Fleetvood Maca Lindzi Bakingem.

Pesma započinje ambijentalnim uvodom, dok glas pevača Brandona Flauersa tiho izgovara: “Nema ničega što ne bih učinio / nema ničega što ne bih dao” pre nego što ostatak benda krene u uzbudljivi ritam.

Flaures u ovoj pesmi ima jasnu težnju da zvuči kao njegov idol Brus Springstin, a Bakingemovi snažni gitarski rifovi kreću u drugoj polivini pesme, i donose i uzburkani solo koji prosto “zavija” iznad pevljive melodije.

Lindzi Bakingem/Photo: facebook@lindseybuckingham
Lindzi Bakingem/Photo: [email protected]

The Killers su pesmu premiejrno izveli u emisiji Zane Lowe’s Beats 1, a Flauers je objasnio da su stihovi inspirisani njegovim selidbom u Jutu, daleko od njegovog rodnog grada Las Vegasa.

– Imao sam osećaj da treba da učinim zbog svoje porodice – rekao je. – I meni je to teško palo jer sam na neki način ambasador Vegasa – i mislio sam da mogu da iskoristim tu energiju tako da je postojalo i svojevrsno olakšanje kada sam to učinio. To je duh koji se oseća u ovoj pesmi.

KAKVA EKIPA… NA SCENI ZAJEDNO THE KILLERS, PET SHOP BOYS I DŽONI MAR

Bend je na Twitteru objavio da “pažljivo prati” trenutnu pandemiju koronavirusa, dodajući da se ipak nadaju turneji ovog leta.

U međuvremenu, Bakingam bi trebalo da započne svoju turneju u aprilu. Gitarista nije bio na turneji od operacije na srcu početkom 2019. što je takođe oštetilo i njegove glasne žice.

Predstojeći studijski LP The Killersa, “Imploding The Mirage”, izlazi 29. maja.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Kralj Čačka & Marko Marić... "Poslednja avantura Kaktus Bate"

Next post

Ovo je "Zemljina harfa"... Evo kako zvuči jedinstveni instrument sa najdužim žicama na svetu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *