Home»Muzika»Homeland»Kralj Čačka & Marko Marić… “Poslednja avantura Kaktus Bate”

Kralj Čačka & Marko Marić… “Poslednja avantura Kaktus Bate”

4
Shares
Pinterest Google+
Kralj Čačka i Marko Marić/ Photo: Nemanja Knežević
Kralj Čačka i Marko Marić/ Photo: Nemanja Knežević

Kralj Čačka i Marko Marić predstavili su originalnu muziku nastalu za dokumentarno-igrani film “Poslednja avantura Kaktus Bate” reditelja Đorđa Markovića.

Film je imao premijeru u maju 2018. godine na Beldocsu, a posle velikog interesovanja i brojnih pitanja da li će muzika biti dostupna nezavisno od filma, Marko Marić je napravio jednu homogenu celinu koja može da se sluša u jednom dahu, ali i kao pojedinačne pesme na “običnom” albumu.

Autor naslovne strane je proslavljeni strip autor Aleksandar Zograf.

Kaktus Bata artwork/ Aleksandar Zograf
Kaktus Bata artwork/ Aleksandar Zograf

– Muzika za film “Poslednja avantura Kaktus Bate” snimana je u kućnom studiju. Za audio izdanje muzike na pojedinim kompozicijama su naknadno izvršene minimalne intervencije u vidu dosnimavanja, remiksovanja i rearanžiranja – rekao je Marko Marić.

Autori muzike za “Poslednju avanturu Kaktus Bate” su braća Marić, Nenad (Kralj Čačka) i Marko, gostujući muzičari bili su Miladin Stojković (kontrabas), Rastko Uzunović (klarinet), i Aleksandra Bengin (violončelo). Miks je uradio Marko Marić, a mastering Janko Maraš.

Kralj Čačka/ Photo: AleX (BBF)
Kralj Čačka/ Photo: AleX (BBF)

Film “Poslednja avatura Kaktus Bate” prati Aleksandra Zografa, našeg poznatog strip autora, koji otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svetskog rata.

Njegov junak je Kaktus Bata – mali kaktus zarobljen u saksiji. Zaintrigiran, Zograf istražuje život autora Kaktus Bate – malo poznatog umetnika Veljka Kockara.

Uskoro otkriva da je Kockar uhapšen neposredno po oslobađanju Beograda 1944. godine. Optužen je da je bio agent Gestapoa i streljan…

Previous post

Odloženo, odloženo, odloženo... Pratite najnovije informacije o novim terminima koncerata i kulturnih dešavanja

Next post

Novi singl Killersa u fazonu Brusa Springstina... i uz gitarski solo Lindzija Bakingema

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *