Home»Muzika»Homeland»Beogradski pank, pravo iz urbane legende… Crna lista objavila spot za “Ipak bojim se rata”

Beogradski pank, pravo iz urbane legende… Crna lista objavila spot za “Ipak bojim se rata”

6
Shares
Pinterest Google+
Crna Lista/Photo: Anamarija Vartabedijan
Crna Lista/Photo: Anamarija Vartabedijan

Crna lista upravo je objavila video spot za pesmu “Ipak bojim se rata” na Mascomovom YouTube kanalu.

Bend je svojim istupom osvežio sećanje na pank pokret i njegov širi društveni značaj. Crnu listu čine originalni članovi grupa čiji su inicijalni snimci bili objedinjeni na kompilaciji “Artistička Radna Akcija”:  Vojislav Bešić, gitara/glas (ex Bezobrazno zeleno), Slobodan Nešović, gitara/glas (ex Defektno efektni/Urbana gerila), Aleksandar Đukić, bas gitara/glas (ex TV Moroni), Goran Sinadinović, gitara (ex Petar i zli vuci)i Relja Obrenović, bubnjevi (ex Petar i zli vuci).

– Ova pesma je predmet urbanih legendi i bezbrojnih interpretacija o tome ko je i kada doneo pank u Beograd. Napisana je za grupu Punkreteni koja je imala samo jednu probu. Prvi put ju je izvela uživo Urbana Gerila na Palilulskoj Olimpijadi Kulture aprila 1980. godine, a u legendu ju je uveo Cane kao pevač Urbane Gerile juna iste godine na legendarnom koncertu u SKC-u. Taj autentični beogradski duh najzad je prikovan za vinil u svom izvornom obliku, bez ijedne izmene, kao trajno svedočantsvo stvarnog, a neiskorišćenog potencijala kulturnog fenomena koji je promenio sve i koji se zove – beogradski pank. Novi talas je došao koji mesec kasnije, ali o tome se već sve zna – izjavio je Slobodan Nešović.

Snimci koji su korišćeni za potrebe ovog videa nastali su tokom debitantskog koncerta grupe Crna lista. Nastupili su kao predizvođači grupi Paraf krajem prošle godine u sali Amerikana. Na video spotu za pesmu “Ipak bojim se rata” možete videti kakvu je atmosferu tokom koncerta napravila grupa Crna lista što je ubrzo rezultiralo pozivima za festivalske nastupe.

Previous post

Rock and Roll Hall of Fame privremeno zatvara vrata... 2. maja neće biti ceremonije prijema novih članova

Next post

Orvel bi bio zadovoljan, a i tajming im je savršen... Coldplay objavili spot "Trouble In Town"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *