Home»Muzika»Homeland»Zavod za intelektualnu svojinu obnovio dozvolu Sokoju

Zavod za intelektualnu svojinu obnovio dozvolu Sokoju

4
Shares
Pinterest Google+

Posle burnog perioda početkom godine kada je deo članstva bio nezadovoljan radom upravnih organa Sokoja, na velikoj skupštini većina članova donela je odluku da pruži šansu radu novog menadžmenta i dopunjenim Upravnim i Nadzornim odborom.

Odmah posle ovih dešavanja stigla je vest da je Zavod za intelektualnu svojinu obnovio dozvolu za rad našoj najstarijoj organizaciji za zaštitu muzičkih prava. Novi direktor Dejan Manojlović ne krije da će dozvola biti vetar u leđa za sve promene koje se planiraju u Sokoju. Veštim poslovnim potezima za svega pola godine kako obavlja ovu funkciju, ulaganjem viška novca u kupovinu obveznica republike Srbije, Manojlović je za svega nekoliko meseci za Sokoj uspeo da zaradi oko 100.000 evra. Ove godine Sokoj će imati rekordnu naplatu i jubilej 70 godina postojanja.

– Sa velikim zadovoljstvom primio sam vest da nam je od strane Zavoda za intelektualnu svojinu, obnovljena dozvolu za obavljanje delatnosti kolektivnog ostvarivanja prava autora muzičkih dela i nosilaca prava na muzičkim delima, za sledeći petogodišnji period. Na taj način je potvrđeno da Sokoj uspešno i dobro radi svoj posao, te da ima potrebne tehnološke i kadrovske kapacitete da ga obavlja. Naravno, Sokoj ovo doživljava i kao podsticaj da svoj rad u narednom petogodišnjem periodu osavremeni, da ga učini transparentnijim, kao i da svoju efikasnost u naplati i pravičnost u raspodeli naplaćenog podigne na viši nivo – kaže Dejan Manojlović.

Previous post

Igor Vince i Feliks Sabal “Zadaju ritam” 3. aprila u Domu omladine Beograda

Next post

Džez vikend u teatru Le studio uz jazz jam session i koncert benda Fish in oil

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *