Home»Muzika»Legendarni gitarista Ingve Malmstin dolazi na Arsenal X… a stižu još i Gogol Bordello i Inner Circle

Legendarni gitarista Ingve Malmstin dolazi na Arsenal X… a stižu još i Gogol Bordello i Inner Circle

4
Shares
Pinterest Google+
Gogol Bordello/ Photo: Daniel Efram (Arsenal fest, promo)
Gogol Bordello/ Photo: Daniel Efram (Arsenal fest, promo)

Džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello, prvi put u Srbiji legendarni gitarski heroj Ingve Malmstin (Yngwie Malmsteen) i rege bend Inner Circle pridružili su se izvođačima jubilarnog, desetog Arsenal Festa, koji će biti održan od 24. do 27. juna u Kragujevcu.

Arsenal X počinje 24. juna sa hedlajnerima festivala, alternativnim Placebom, dok će se jednom od planetarno najpopularnijih pank rok bendova Sum 41 na Main Stageu 25. juna pridružiti Gogol Bordello, koji zahvaljujući visokoenergetskim živim nastupima odavno uživa glas “globalno najuzbudljivije koncertne atrakcije koja je došla iz Njujorka” (Billboard) i “svetski najbuntovničkijeg benda uživo” (Rolling Stone).

– Možda nikad nećete čuti Gogol na radiju i možda mi ne radimo bogat lajt šou, niti fensi turneje. Ali kad Gogol bude izašao na binu znaćete da nam se živo … za takve stvari. Džipsi pank vatromet stiže pravo iz srca – poručuje multietnički bend harizmatičnog frontmena Eugena Hutza.

Dubioza Kolektiv/Photo: Goran Lizdek
Dubioza Kolektiv/Photo: Goran Lizdek

Na Gogol Bordello sjajno će se nadovezati iduće večeri, 26. juna na Main Srageu, Dubioza kolektiv i Kiril Džajkovski.

Arsenalov Main Stage završne večeri 27. juna biće pozornica premijernog susreta srpske publike i čuvenog Šveđanina Ingve Malmstina, neprevaziđenim virtuozom, koji je tokom četiri decenije karijere, spajajući uticaje kompozitora kakvi su Bah, Paganini i Vivaldi, doprineo rođenju žanra nazvanog neoklasičarski melodični rok.

– Kao dečaka muzika ga nije zanimala, ali sve se to promenilo 18. septembra 1970. godine kada je odgledao specijalni prilog na televiziji o pokojnom Džimiju Hendriksu. Sedmogodišni Ingve je sa oduševljenjem gledao kako Hendriks poliva publiku bujicom fidbeka, i doslovno spaljuje gitaru. Na dan kad je Hendriks umro, rodio se Ingve svirač – piše u njegovoj biografiji.

Malmstin je eksplodirao na svetsku scenu još kao dvadesetogodišnjak zahvaljujući zapanjujućoj, munjevotoj tehnici sviranja gitare, počev od albuma “Rising Force” (1984). Jedan od vrhunaca njegove karijere bio je u potpunosti klasičarski pristup solo električnoj gitari i orkestru na albumu “Concerto Suite” (2002).

Yngwie Malmsteen/ Photo: Promo (Arsenal fest)
Yngwie Malmsteen/ Photo: Promo (Arsenal fest)

Posle alt pop dua Still Corners 26. juna, na Arsenalov Garden Stage 27. juna dolazi Inner Circle, rege bend sa Jamajke koji je od početnih uspeha sedamdesetih sa singlovima “Mary, Mary” i “Music Machine”, kasnije stigao do globalnih hitova “Bad Boys”, “Sweat (A La La La La Long)” i “Games People Play”.

– Bili smo svuda po svetu. Brazil, Indija, Bejrut, Singapur, Šri Lanka, Azija, Indija…. Za neke je turneja Severna Amerika, Evropa i Japan, ali ne za nas. Ako je na geografskoj karti, stižemo – kaže gitarista Rodžer Levis, dok njegov brat basista Ian  dodaje – Putujući po svetu, zaista naučiš da su svi ljudi u osnovi isti.

Uskoro će biti saopštena i ostala brojna imena izvođača na Main, Garden i Explosive DJ Stageu Arsenala X.

Inner Circle/ Photo: Larry Marano (Arsenal fest, promo)
Inner Circle/ Photo: Larry Marano (Arsenal fest, promo)

Komplet ulaznica za sve četiri večeri Arsenala X je 3.500 dinara preko prodajnih mesta i mreže Ticket Visiona

U duhu jubilarnog, slavljeničkog Arsenala prethodno kupljeni kompleti za tri večeri važiće za sve četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna i nije ih potrebno menjati.

Ulaznica samo za 24. jun je 2.000 dinara, za 25. jun 1.500 dinara, za 26. jun 1.200 dinara, a za završno veče 27. jun 1.500 dinara.

U Kragujevcu prodaja ulaznica ide preko Doma omladine, De Gama Travela i Music Storea.

Previous post

Sad je, valjda, nagađanjima kraj... "Stairway to Heaven" i zvanično - nije plagijat. Mada, nama i dalje liči...

Next post

Coldplay uživo izveli Prinsov klasik "1999" i... zvuči to odlično

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *