Home»Muzika»Glasina koja nije bila samo glasina… Majkl Bolton je stvarno trebalo da postane pevač Black Sabbatha

Glasina koja nije bila samo glasina… Majkl Bolton je stvarno trebalo da postane pevač Black Sabbatha

4
Shares
Pinterest Google+

Gitarista Toni Ajmoi potvrdio je dugogodišnju glasinu da je pop zvezda i stilista Majkl Bolton bio na ivici da postane član Black Sabbatha.

Toni Ajomi/Photo> facebook@tonyiomm
Toni Ajomi/Photo> [email protected]

Bolton je karijeru započeo u heavy-rock žanru 70-ih, a njegov bend Blackjack svirao je sa Ozijem Ozbornom, pre nego što ga je promena stila dovela do slave  80-ih. Bolton je ranije demantovao priče da je trebalo da otme Ozbornu posao oko 1983. godine, rekavši za Echo-News.co.uk 2014. godine:

– Glasine o meni na audiciji za Black Sabbath su bile samo glasine. … ne znam kako je to uopšte počelo.

Međutim, Ajomi se sada prisetio vremena kada je Black Sabbath 1982. godine tražio zamenu za Ronija Džejmsa Dia.

– Zvao sam sam Dejvida Koverdejla i on je mi rekao: “Oh, upravo sam napravio ovaj bend, Whitesnake. Zašto me nisi ranije zvao?”. Rekao sam: “On ranije nije otišao; to se događa sada” – ispričao je Ajomi za Gibson TV

– Dakle, dugo smo tražili drugog pevača, a na audiciju su dolazili razni pevači – uključujući i Majkla Boltona, verovali ili ne. Bio je jedan od njih, što je bilo čudno. Nije dugo trajalo, a mi smo bili neodlučni.

Majkl Bolton, cover
Majkl Bolton, cover

Konačno, u bend je primljen Jan Gilan, koji je ostao dovoljno dugo tek da snimi album iz 1983. “Born Again” i odradi turneju vezanu za njega, pre nego što ga je zamenio kolega iz Deep Purple Glen Hjuz.

– Družili smo se dobro sa Gilanom. Imali smo sastanak, ali Jan ga se izgleda nije sećao. Previše se napio; nije mogao da se seti šta se dogodilo – dodao je Ajomi. – Bilo je sjajno, bilo je baš dobro. Bio je to izazov, da neko drugi peva, nekako vas uvede u drugu vibracijuu, a mi smo želeli da to bude zaista težak album. Ali radili smo u različita vremena, jer bi Jan imao tendenciju da ostane budan celu noć, a mi baš i ne. Znači, pio je svoj viski u kuhinji, mi bismo otišli u krevet i ustali ujutro – a on je još uvek bio tu!

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

 

Previous post

Coldplay uživo izveli Prinsov klasik "1999" i... zvuči to odlično

Next post

Metal rapsodija u Amerikani... Najbolje fotke sa koncerta Rhapsody Of Fire, Tales of Evening i Symphonity

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *