Home»Film»Džon Malkovič zatvorio 48. FEST muzičko-scenskim performansom “Muzički kritičar”…

Džon Malkovič zatvorio 48. FEST muzičko-scenskim performansom “Muzički kritičar”…

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Muzičko-scenskim performansom “Muzički kritičar” Alekseja Igudesmana, u izvođenju slavnog glumca Džona Malkoviča kome je uručena nagrada “Beogradski pobednik”, svečano je završen 48. FEST.

– Hvala vam što ste me primili, napokon sam stigao u Beograd. Mislim da nisam uradio ništa tokom svoje karijere da zaslužim bilo kakvo priznanje, jer mislim da sam imao sreću u životu da radim sa sjajnim ljudima, glumcima, scenaristima, rediteljima. Zaista je velika čast biti ovde – kazao je sinoć Malkovič.

Nagradu slavnom glumcu uručio je Ivan Karl.

U punoj Kombank dvorani dodeljene su priznanja, a za najbolji film u Glavnom takmičarskom programu proglašen je “Nevidljivi život” Karima Ajnuza.

Kako je žiri u sastavu Sebastijan Kavaca, Nataša Ninković, Nikola Ljuca, Dana Budisavljević i Klemens Šik objasnio, film publiku vodi na prelepo i gorko putovanje “sa preciznom režijom glumaca i veoma artikulisanim korišćenjem svih aspekata filmske naracije”.

– Film, koji bi lako nazvali remek delom, zaslužio je naše duboko poštovanje i vraća nam nadu u pravu umetnost stvaranja filmova – istakao je žiri.

Priznanje je primila glumica Barbara Santoz koja je nagradu posvetila svim ženama i njihovoj borbi.

Nagradu za najboljeg reditelja odneo je Vaclav Mohul za film “Obojena ptica”, jer je “napravio iskorak iz svih trenutnih filmskih trendova i zakoračio u ekstrem”.

– Napravio je monumentalno umetničko delo, koja podseća na najveća remek dela sedme umetnosti – smatra žiri.

“Zbog specifičnosti stilskog postupka prema teškoj i ozbiljnoj temi”, Rita Kalnejais nagrađena je za najbolji scenario za film “Mlečni zubi”.

Otac/ Photo: Maja MedicGòá (MegaComFilm, promo)
Otac/ Photo: Maja MedicGòá (MegaComFilm, promo)

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Goran Bogdan za lik oca u filmu “Otac” Srdana Golubovića.

– Snagom svog izraza, u ulozi poniženog čoveka, sa minimalnim spoljnim sredstvima i snažnom unutrašnjom emotivnom ogoljenošću za lik Oca koji želi da povrati svoju decu, Goran Bogdan dobija nagradu – obrazložio je žiri.

Izvor: Tanjug

Previous post

Femme Metale festival... Trigger, Void Inn i The Bite 27. marta u dvorani Apolo u Pančevu

Next post

Džimi Pejdž veruje da je rif iz "Kashmira" najbolji u karijeri Led Zeppelina, a evo ko je ustvari "kriv" za njegov nastanak...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *