Kad to uradiš prvi put, svaki sledeći put je lakše… Stiven King besan zbog odluke izdavača da ne štampa memoare Vudija Alena

0
107
Vudi Alen, Stiven King/Photo: printscreen
Vudi Alen, Stiven King/Photo: printscreen

Izdavačka kuća Hachette Book Group ipak je odustala od objavljivanja memoara reditelja Vudija Alena nakon lavine negativnih komentara.

Odluka izdavačke kuće Hachette da ukine objavljivanje memoara poznatog reditelja usledila je nakon što je novinar i sin reditelja Ronan Farou kritikovao izdavača na Tviteru, a desetine zaposlenih najavili su da će otići sa radnog mesta.

Knjiga je trebalo da izađe sledećeg meseca.

– Odluka o otkazivanju knjige gospodina Alena bila je teška. Shvatamo naše odnose s autorima vrlo ozbiljno i ne otkazujemo knjige olako – najavio je izdavač, a prenosi sajt Page Six. Dalje u saopštenju se navodi kako su oni kao izdavačka kuća objavili mnogo provokativnih knjiga, ali i da nastoje da daju prostor različitim glasovima i stavovima.

9 ZABRANJENIH… EVO KOJE JE FILMOVE NETFLIX MORAO DA POVUČE I ZBOG ČEGA

Novinar Farou takođe je tvrdio da kompanija nije proverila činjenice predstavljene u knjizi niti da je imala kontakta sa njegovom usvojenom sestrom Dilan, koja dugo tvrdi da ju je otac Alen seksualno zlostavljao kada je imala 7 godina.

Alen do dan danas negira te optužbe.

Ima,međutim, i drugačijih mišljenja. Čuveni autor horora Stiven King užasnut je odlukom njujorškog izdavača da ne objavi memoare Vudija Alena.

– Odluka da ova knjiga ne bude objavljena me veoma brine. Ne zanima me uopšte gospodin Alen, samo se pitam šta je sledeće, koja zabrana? Kad to uradiš prvi put, svaki sledeći put je lakše – rekao je King.

 

HL

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime