Home»Muzika»Prodaje se drvena bina iz 1960… ali ne baš obična… Na njoj je počela čuvena liverpulska četvorka

Prodaje se drvena bina iz 1960… ali ne baš obična… Na njoj je počela čuvena liverpulska četvorka

4
Shares
Pinterest Google+
The Beatles/Photo: Pinterest
The Beatles/Photo: Pinterest

Rukom ispisani stihovi Pola Makartina za “Hey Jude”, bejzbol lopta s autogramima sva četiri Beatlesa i prva bina na kojoj je nastupila slavna liverpulska četvorka su među stavkama na predstojećoj aukciji kojoj su tema, naravno, Beatlesi.

Julien’s Auctions stavio je na aukciju više od 300 predmeta Beatlesa, uključujući “nikad viđene memorabilije, gitare i instrumente, predmete sa autogramima, raritetne vinile, licencirani materijal i druge retke i kolekcionarske predmete”, saopštila je u petak čuvena aukcijska kuća. Aukcija će se održati 10. aprila u tvrđavi Rock Rock u Njujorku.

Prvobitna pozornica sa prvog javnog nastupa Beatlesa – svirka 14. maja 1960. godine na kojoj se bend navodi kao “The Silver Beats” – spremna je za aukciju sa ppočetnom cenom od 10.000 do 20.000 dolara. Bina je preuzeta iz liverpulskog Lathom Halla, “mesta zloglasne muzičke bitke u kojoj je učestvovao originalni basista Stju Satklif”, navodi aukcijska kuća.

– Ovo je jedan najneobičnijih artefakata koji je ikada stigao na tržište ne samo iz istorije Beatlesa, nego i cele istorije muzike – izjavio je Martin Nolan iz Julien’s Auctions. – Oduševljeni smo što smo ponudili ovaj izvanredan i jedinstven komad koji i u pravom smislu reči predstvlja pozornicu za neverovatan početak najvećeg rokenrol benda svih vremena, kao i ove druge neverovatne i značajne stavke koje slave magiju Beatlemanije.

Među ostale zapažene komade u ponudi spadaju i papiri sa stihovima Makartnija koji su korišćeni tokom snimanja “Hey Jude” u londonskim Trident Studios 1968. godine. Procenjena vrednost ovog predmeta je od 160.000 do 180.000 dolara. Očekuje se da će bejzbol lopta sa potpisima sva četiri Beatlesa posle njihovog poslednjeg američkog koncerta u Candlestick Parku u San Francisku biće ponuđena za oko 100.000 dolara.

Biće tu i pepeljara Ringo Stara iz Abbey Road Studija, Makartnijev scenario – upotpunjen crtežima i beleškama za video “Hello, Goodbye” i “BAGIZMA” crteži Džona Lenona i Joko Ono.

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

Skupljajte pare i birajte... Na sajtu Dana prodavnica ploča (Record Store Day) 2020. objavljena kompletna lista ekskluzivnih izdanja

Next post

Rhapsody Of Fire... Nova satnica za koncert italijanskog power metal sastava 8. marta u DOB-u

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *