Rambo Amadeus u Vrnjačkoj Banji pravi – ekološku Kuću ljubavi…

0
37
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen

U spomen na tetku i teču, Evu i Dragana Topalovića, kod kojih je proveo detinjstvo, Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, napraviće – Kuću ljubavi.

Poznati par iz Vrnjačke Banje ostavio je muzičaru u nasledstvo nekretninu, koju on namerava da restaurira.

– Ja sam nasledio Kuću ljubavi, u pravom smislu te reči, jer je ona zaista bila kuća ljubavi najpoznatijeg vrnjačkog bračnog para, moje teta Eve i čika Dragana. Odlučio sam da je restauriram, da od nje napravim energetski efikasnu, solarnu, kuću, da je nazovemo “Kuća ljubavi – Eva i Dragan” i da je dam u turističke svrhe – kaže Rambo.

Prema njegovim rečima, najveća želja mu je da to bude Kuća ljubavi, u kojoj će se, osim fotografija iz porodičnih albuma ovog bračnog para, u prostorijama nalaziti i fotografije drugih poznatih Vrnjčana.

– Siguran sam da će i ljudi iz Vrnjačke Banje donositi fotografije svojih predaka – ljubavnih parova, kada budu videli da je ta akcija pokrenuta. Prosto da zaštitimo, očuvamo i promovišemo jednu divnu priču, jedan divni period kraljice srpskog turizma – kaže on.

Rambo objašnjava kako je došao na ideju da promeni namenu objekta koji se nalazi pored izvora Jezero.

– Tako što sam godinu dana samo plaćao račune i nervirao se. To nasledstvo mi je bilo kao neko breme na leđima, a bilo mi je žao da ga prodam, jer čitavu našu familiju vezuju uspomene za Banju. Svi smo tu dolazili kao deca. Samo mi je jednom kliknulo “tras”, i to je to. Osmislio sam ceo projekat koji će početi u julu ove godine i čitav mesec provešću u Banji, biću čak i fizički radnik na tom zdanju. Snimamo serijal o pretvaranju kuće – kaže muzičar i nastavlja: – Đavo je odneo šalu. U Banji se kuće ne izdaju zimi zbog skupih računa za grejanje. Mi ćemo sa ovom kućom da pokažemo da pomoću solarnih panela i toplotne pumpe, pošto je Banja sva na toploj vodi, možemo da napravimo da plaćaš pet evra mesečno struju, a da ti kuća bude topla. Onda će svako da izdaje – kaže on.

Inače, Rambo je poznat po tome što medijske nastupe koristi kako bi ukazao na značaj ekologije i uštede energije. Na poleđini plakata za jednu od njegovih turneja nalazio se kratak vodič za uštedu električne energije u svakom domaćinstvu.

HL/Izvor: kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime