Ko kaže da klinci ne vole Disciplinu… Školarci iz Odžaka snimaju spot podrške Dušanu Kojiću Koji

0
195
Oglasi
Dušan Kojić Koja/ Photo: AleX
Dušan Kojić Koja/ Photo: AleX

Osamdesetak učenika Osnovne škole “Branko Radičević” iz Odžaka odazvali su se pozivu Mirka Miljkovića, profesora razredne nastave i odžačkog muzičara da učestvuju u snimanju spota podrške za Dušana Kojića – Koju, pevača poznate beogradske grupe Disciplina kičme.

Otkud ideja da osnovci pevaju slavnom srpskom muzičaru koji je preživeo moždani udar, bilo je pitanje koje smo postavili organizatoru Mirku Miljkoviću.

– Sve je počelo na časovima muzičkog obrazovanja – kaže Miljković.  –Smatram da je muzička kultura važna za razvoj svakog deteta, bez obzira da li je reč o ozbiljnoj muzici, rokenrolu, ili nekoj drugoj vrsti muzike. Razgovarali smo, slušali muziku i shvatio sam da je njihovo interesovanje veliko. Pošto se i ja dugo bavim muzikom, prepoznao sam njihovu želju da pevaju i budu deo spota podrške koji mi lokalni muzičari šaljemo Dušanu Kojiću, frontmenu Discipline kičme – rekao je Miljković.

ZA KOJU… PARTIBREJKERS, BAJAGA I INSTRUKTORI, YU GRUPA, TOČAK, ČUTURA I SMATB NA NOVOM KONCERTU 20. MARTA U HALI SPORTOVA

Spot je sniman u Odžacima na parkingu C-bloka u centru grada.

– Deca su na snimanje povela roditelje, bake i deke i svi smo uživali u jednom mini koncertu na otvorenom. Sve je zabeleženo, montirano i nadamo se da će muzika i dečiji glasovi pomoći poznatom muzičaru da se izbori sa bolešću – istakao je Miljković.

Kojić, poznati jugoslovenski i srpski muzičar, producent i autor muzike za filmove, koji je karijeru gradio još od kraja sedamdesetih godina prošlog veka, poznat je i po saradnji sa dečijim horovima kao što je Dečiji hor Čuperak sa kojim je snimio novu verziju pesme “Neukusu treba reći NE”.

– Deci je Disciplina kičme uvek bila zanimljiva – to jednostavno ritmično ponavljanje kratkog i neuobičajenog teksta očigledno prija i deci i uspeva da zadrži njihovu pažnju – izjavio je Koja.

HL/Izvor: espreso.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime