Home»Muzika»Larska i Reflection 6. marta u Domu omladine Kragujevac

Larska i Reflection 6. marta u Domu omladine Kragujevac

4
Shares
Pinterest Google+

Bendovi Larska i Reflection nastupiće u petak, 6. marta od 21:30 časova u Domu omladine Kragijevac.

Photo: Promo
Photo: Promo

Larska je trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych/ desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare.

Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/ Kyuss/ Melvins/ Sabbath/ AIC/ Nirvana), ali Larska uspeva da doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup.

Bend je svojim debi albumom “Can’t Steal it” (2019) pokazao da ima zreo i izgrađen stil, a pohvale stižu sa svih strana, čemu svedoče brojne strane i domaće recenzije.

Larska/ Photo: AleX
Larska/ Photo: AleX

Da napomenemo i to da je njihov prvenac okačen na jednu od najvećih YouTube platformi koja promoviše stoner/doom muziku – Stoned Meadow of Doom.

Posle objavljivanja, “Can’t Steal it” je doživeo i radijsku premijeru u regionu ali i u Poljskoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Ukrajni, Holandiji (na top listi, rame uz rame sa “velikanima” Elder/Valley of the Sun) i više od nedelju dana bio na samom vrhu top liste radija Houston (Texas US).

Nakon nedavnog nastupa u Beogradu se bendom Stoned Jesus, nastupa na Hali Gali showcaseu i niza koncerata (Niš, Gornji MIlanovac, Novi Sad, Požarevac, Zaječar) bend je za kragujevačku publiku spremio setlistu koja bi zaokružila nedavno objavljeni album, koji će uskoro biti dostupan i u fizičkom izdanju (CD i kaseta).

Članovi benda Larska su: Luka Stoisavljević (bass, vokal), Dušan Lazić (bubnjevi) i Duško Jovanović (bas).

Reflection/ Photo: Facebook @reflectionhcp
Reflection/ Photo: Facebook @reflectionhcp

Reflection je emotional melodic hardcore punk bend iz Gornjeg Milanovca osnovan 2017. godine.

Nedavno su objavili debi album “Different Paths”, a pored fizickog izdanja prvenca (za sada na CD-u) , na merchu  vas očekuju njihove majice i printovi.

Tu će biti i InYourHands distro kutija sa knjigama, fanzinima, art printovima, stikerima… ( koja za cilj ima kako širenje hc/punk kulture kod nas tako i kao podrška i pomoć raznim bendovima i umetnicima.

Reflection su: Jovan Lješević (vokal), Miloš Banašević (gitara), Miloš Radosavljević (bas) i Nikola Jovanović (bubnjevi).

Ulaznice za koncert koštaju 300 dinara u pretprodaji (na dan koncerta 500 dinara), a možete da ih kupite u Domu omladine Kragujevac , Caffeu Hide Park i Caffeu Oblomov.

Previous post

Andy Pavlov predstavio spot za kompoziciju "There’s No Reason To Cry“

Next post

Zagrevanje za Kontakt 2020... Kanda kodža i Nebojša u Elektropioniru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *