Home»Muzika»Billy Never Iddles… Bili Ajdol zaštitno lice kampanje grada Njujorka za gašenje motora u parkiranim vozilima

Billy Never Iddles… Bili Ajdol zaštitno lice kampanje grada Njujorka za gašenje motora u parkiranim vozilima

5
Shares
Pinterest Google+
Bili Ajdol/ Photo: AleX
Bili Ajdol/ Photo: AleX

Njujorški gradonačelnik Bil De Blazio pokrenuo je kampanju za gašenje motora dok vozilo stoji parkirano i pozvao Bilija Ajdola da bude zaštitno lice, što je pevač prihvatio

Grad Njujork, za razliku od srpskih gradova, bori se svim silama za čistiji vazduh u gradu. Jedna od akcija koje čine gradski vazduh čistijim je i ona koja poziva vozače da ugase motor kada stoje u mestu.

Istinski antiheroj rokenrola… Bili Ajdol, “tata” Generacije X

Da to ne ostane samo na molbi, kao u slučaju sa beogradskim ekološkim semaforima koji pozivaju vozače da ugase motor dok čekaju zeleno svetlo, koje apsolutno svi vozači ignorišu, u Njujorku postoji i email adresa na koju je moguće poslati prijavu sa video snimkom parkiranog vozila u kom motor nije ugašen.

Gradonačelnik Bil De Blazio pozvao je Bilija Ajdola da bude zaštitno lice kampanje, verovatno zbog slične zvučnosti pevačevog imena i reči “iddle”. Iddling je reč koja pored lenstvovanja označava i rad automobilskog motora u prazno dok stoji na parkingu. Bili Ajdol je poziv prihvatio sa zadovoljstvom.

Tako je nastala kampanja “Billy Never Iddles – Neither Should You” (Bili nikada ne ostavlja upaljen motor na parkingu – nemoj ni ti).

HL/Izvor: espreso.rs

Previous post

Komedija “Violina, daire i pegla” Nikolaja Koljade na sceni KC Čukarica

Next post

Andy Pavlov predstavio spot za kompoziciju "There’s No Reason To Cry“

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *