Home»Muzika»Homeland»“The War Is On”, konačno… Melodic death metal devojke iz Nemesisa predstavile debi album

“The War Is On”, konačno… Melodic death metal devojke iz Nemesisa predstavile debi album

4
Shares
Pinterest Google+
Nemesis/ Photo: Magdalena Stanković
Nemesis/ Photo: Magdalena Stanković

Posle pet godina postojanja i više od 60 koncerata na domaćoj i regionalnoj sceni, bend Nemesis konačno je publici predstavio debi album “The War Is On” (Grom Records i Soul Peddler) sa 10 autorskih pesama.

Koncerta promocija albuma zakazana je za 14. mart u sali Amerikana Doma omladine Beograda, kada će i bend Quasarborn promovisati svoj drugi album “A Pill Hard To Swallow“, a kao podrška nastupiće i kragujevačka Larska.

Nemesis/ Photo: AleX
Nemesis/ Photo: AleX

Nemesis je jedini melodic death metal bend u našoj zemlji, kao i na prostorima bivše Jugoslavije, koji već pet godina aktivno nastupa u Srbiji i regionu.

Devojke iz Nemesisa do sada su svirale na Exit festivalu, Arsenal festu, Beerfestu, Beergardenu, Festivalu Srpskog Podzemlja i mnogim drugim domaćim festivalima, ali i na banjalučkom Demofestu, Revolution festivalu u Temišvaru i Polineroooock festivalu i Hills of Rock festivalu u Bugarskoj.

Dobitnice su druge nagrade Bunt Rok Festivala 2018.  godine i imale su čast da otvore koncerte bendova: Nervosa, Thy Art Is Murder i Bullet For My Valentine.

Nemesis čine: Sanja Drča, Aleksandra Petrović, Tijana Milivojević, Biljana Sovilj i Selena Simić.

The War Is On, album cover
The War Is On, album cover

– Nezavisna izdavačka kuća Grom Records od 2001. godine aktivno podržava underground scenu i za ovog izdavača smo se odlučile upravo zato što cenimo sve njegove napore da domaćoj publici približi ekstreman zvuk, ali i zato što verujemo da domaću underground scenu treba negovati ne samo kroz posete na koncertima, već i kroz održavanje njene male, ali značajne industrije. Saradnju smo ostvarile i sa Soul Peddler fabrikom vinila, koja je otvorena 2016. godine u Novom Sadu i time postala jedina zvanička fabrika za izradnju gramofonskih ploča u ovom delu Evrope. “The War Is On” će biti prvi izdavački poduhvat ove kuće na domaćem terenu, a mi se nadamo da ćemo opravdati poverenje koje nam je ukazano i da će se trend rasta popularnosti vinila na domaćoj sceni nastaviti – izjavile su devojke iz Nemesisa.

Album “The War Is On” snimljen je i produciran u saradnji sa Lukom Matkovićem u Citadela Sound Production studiju.

Album “The War Is On”, lista pesama:
1. Wake Up
2. Uprising
3. Oppression
4. Divine Retribution
5. Living Dead People
6. Savages
7. Dead End
8. Pandemonium
9. Born Worthless
10. The War Is on

Previous post

Belo odelo, iza "sultanova svita", malo svira, malo pucketa prstima, k'o Bo Didli... Čija je to ustvari bila ideja - Džonijeva ili Bregovićeva?

Next post

Otkrivena tajna strategija moćne kompanije... Apple zabranjuje da negativci u filmovima koriste iPhone

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.