Home»Muzika»“Thanks For The Dance” sada ima i spot… Leonard Koen je i dalje tu, jedinstven i neponovljiv…

“Thanks For The Dance” sada ima i spot… Leonard Koen je i dalje tu, jedinstven i neponovljiv…

4
Shares
Pinterest Google+
Leonard Koen/Photo:facebook@leonardcohen
Leonard Koen/Photo:[email protected]

Krajem 2019., kao jedno od najiščekivanijih izdanja godine, objavljen je posthumni album Leonarda Koena “Thanks For The Dance” koji je, očekivano, zaradio sjajne recenzije muzičkih kritičara.

Odmah posle objave album je dospeo na vrhove top lista, a samo nekoliko meseci kasnije svetlo dana ugledao je i novi spot i to upravo za naslovnu baladu “Thanks for the Dance”. Režiju potpisuje Harli Vir, a u spotu se pojavljuju Rouan Blančard i Lili Kol.

MRAČNA PRIČA KRIJE SE IZ JEDNE OD NAJLEPŠIH LJUBAVNIH PESAMA LEONARDA KOENA

Fantastični posthumni album “Thanks For The Dance” nije kolekcija outtakeova i B strana, već je reč o neočekivanim i uzbudljivim pesmama, koje su nastavak rada legendarnog Koena. Nastao je zahvaljujući njegovom sinu, Adamu Koenu u ulozi glavnog producenta i ekipi muzičkih saradnikakoje je okupio, dok je Danijel Lanoa doradio aranžmane. Uz Haviera Masa, španskog muzičara koji je Koena pratio poslednjih osam godina na turnejama, na albumu su, između ostalih, učestvovali Demjan Rajs, Lesle Fist, berlinski hor “Cantus Domus”, Ričard Rid Peri iz grupe Arcade Fire, Bruse Dezner iz The Nationala, Dastin O’Haloran, The Shaar Hashomayim hor, Dženifer Varnes i uvek intrigantni Bek svirao je gitaru i usnu harfu (Jew’s harp). Majkl Čavez, koji je bio snimatelj i radio miks na “You Want It Darker”, ponovio je tu ulogu i na novom albumu.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

Stigla je "Intelektualna mobilizicija"... Sprovešće je - Vlada u egzilu

Next post

Ko je ubio Dženis Džoplin? Idemo u 1970. godinu, u sobu 105 Lendmark hotela u Holivudu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *