Otkrivena tajna strategija moćne kompanije… Apple zabranjuje da negativci u filmovima koriste iPhone

0
328
Oglasi
Liam Nison/Photo: YouTube printscreen
Liam Nison/Photo: YouTube printscreen

Svaki holivudski filmski hit nudi priliku za promociju raznih tehnoloških noviteta, a filmovi iz James Bond franšize su najbolji primeri za to. Među proizvodima koji se najviše promoviraju koz filmove zasigurno spadaju mobiteli i nema sumnje da Apple tu prednjači u promociji svojih novih modela iPhonea.

Međutim, Rajan Džonson, reditelj prošlogodišnjeg hita “Nož u leđa” (Knives Out), otkrio je uslov koji kompanija Apple postavlja kada se njihov iPhone koristi u filmovima.

– Ne znam da li bi trebalo ovo da kažem, ali vrlo je zanimljivo. Apple dozvoljava korišćenje iPhonea u filmovima, ali imaju jedno pravilo, a to je da filmski negativci ne smeju da koriste iPhone. Sada će hteti da me ubije svaki filmadžija koji ima negativca u svom filmu i koji je želeo da ovo ostane tajna – izjavio je Džonson koji je time aludirao kako će gledaoci sada moći da saznaju ko je, recimo, ubica u filmu. Onaj koji ne koristi iPhone. Nito iz kompanije Apple još nije komentarisao ovu tvrdnju.

Ljubitelji filma i tv serija već su ovu tezu i pre širili na internet forumima a sada je ona dobila i službenu potvrdu. Uostalom, u službenim dokumentima kompanije Apple gde se govori o korišćenju njihovog brenda i njihovih proizvoda, navodi se kako se oni moraju koristiti u pozitivnom kontekstu. U vreme kada je serija “24” bila popularna, gledaoci su primjetili da pozitivci u seriji koriste Macintosh računare, dok negativci koriste PC.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime