Home»Fun»Cars & Bikes»Martin, Aston Martin… Top Gear provozao kultne Bond automobile – koji je vaš favorit?

Martin, Aston Martin… Top Gear provozao kultne Bond automobile – koji je vaš favorit?

4
Shares
Pinterest Google+
Top gear/Photo: YouTube printscreen
Top Gear/Photo: YouTube printscreen

Ovi kultni sportski modeli pojavljivali su se u filmovima o britanskom tajnom agentu tokom proteklih 55 godina..

Do premijere najnovijeg filma iz serijala o Džejmsu Bondu – ostvarenja “No Time to Die”, deli nas svega mesec dana. Tim povodom, britanski Top Gear je odlučio da na jednom mestu okupi neke od najpoznatijih automobila koje je Bond vozio “na velikom platnu”.

Prvi na test vožnji bio je Aston Martin DB10, jedinstveni model koji je ovaj britanski proizvođač napravio isključivo za potrebe filma “Spectre”. DB10 je poslužio i kao najava za produkcijski Aston Martin Vantage koji je debitovao par godina nakon ovog filma.

Top Gear je zatim odabrao da nam predstavi još jedan poznati Bondov automobil – roudster BMW Z8 iz ostvarenja “World Is Not Enough” iz 1999. sa Pirsom Brosnanom.

BALADA O IZDAJI I OČAJU… KONAČNO OBJAVLJENA PESMA BILI ELIŠ IZ NOVOG FILMA O DŽEJMSU BONDU

Ovaj model možda nije tako prepoznatljiv kao neki od “Bondovih” Aston Martina, ali automobil koji je dizajnirao čuveni Henrik Fisker, svakako je zaslužio da se nađe u probranom društvu.

Aston Martin promo
Aston Martin promo

Top Gear je još izabrao modele Aston Martin DBS (1968.), Aston Martin V8 Vantage (1986.) i jedan od najpoznatijih Bond automobila svih vremena – Lotus Esprit iz sedamdesetih godina 20. veka.

Naravno, tu je i neizostavni Aston Martin DB5, koji će se pojaviti i u najnovijem filmu “No Time to Die”, čija je britanska premijera zakazana za 2. april.

Pored njega, u tom ostvarenju videćemo i neke druge Aston Martin modele, uključujući V8 Vantage i DBS Superleggera, kao i hipersportski automobil Valhalla.

Aston Martin Valhalla je još uvek u fazi razvoja i tek treba da ima svetsku premijeru kao produkcijski model, a za potrebe snimanja filma upotrebljena je samo karoserija ovog automobila, dok je mehanička osnova pozamljena od nekog od postojećih Aston Martina.

Pogledajte kakvi su utisci iz vožnje ovih šest Bond automobila, a u komentarima možete da navedete koji je vaš omiljeni model iz ovog filmskog serijala:

HL/Izvor: b92.net

Previous post

"Čudna" fretless gitara Beatlesa ponuđena na aukciji za 400.000 funtii! Ali prava priča je kako je trenutni vlasnik došao do nje...

Next post

Festov Demo Fest #2... Prvo polufinalno veče 8. marta u klubu Fest

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *