To je bilo rešenje, rešenje za osveženje… Jura i Film održali koncert u Domu omladine

0
320
Oglasi
Jura Stublić i Film/ Photo: AleX
Jura Stublić i Film/ Photo: AleX

Jura Stublić i njegov Film sinoć su se koncertom u Amerikani Doma omladine, posle nekoliko godina pauze, vratili pred beogradsku publiku koja je uživala u brojnim velikim hitovima kao što su “Zamisli život”, “Mi nismo sami”, “Boje su u nama”, “Sjećam se prvog poljupca”…  

Jura Stublić i Film/ Photo: AleX
Jura Stublić i Film/ Photo: AleX

Snaga Jurinih pesama pokazala se još jednom u Domu omladine, veoma bitnom prostoru u istoriji grupe Film koji je baš na tom mestu prvi put trijumfovao pred beogradskom publikom početkom 1981. godine nastupom na manifestaciji “Pozdrav iz Zagreba”.

Na četiri decenije stare novotalasne početke podsetili su nas numerama “Zajedno” (sa prvog singla Filma iz 1980. godine), “Zamisli život u ritmu muzike za ples”, “Dijete ulice” i “Moderna djevojka”, sa kultnog debi albuma “Novo! Novo! Novo!” iz 1981.

Jura Stublić i Film/ Photo: AleX
Jura Stublić i Film/ Photo: AleX

Stublićev podmlađeni Film, potpomognuti odlično raspoloženom i raspevanom beogradskom publikom, nizao je poletne hitove kao što su “Boje su u nama”, “Srce na cesti” i “Dobre vibracije”… na trenutke odvodeći koncert u polaganije polje uzburkanih emocija sa bezvremenom “Mi nismo sami”, ali i podjednako dirljivom “Doći ću ti u snovima”.

Našlo se i mesta za obrade: “Osmijeh” je bila posveta uzorima – zagrebačkoj Grupi 220, dok je “Užas je moja furka” podsećanje da je Stublić bio vokal na samom početku postojanja Azre Branimira Štulića.

Jura Stublić i Film/ Photo: AleX
Jura Stublić i Film/ Photo: AleX

Konačno, malo pesama može tako podići publiku kao što to znaju Stublićevi klasici – “Ljubav je zakon”, “Sjećam se prvog poljupca”, “Zamisli život”, “Pjevajmo do zore”…

Na kraju, na bis, publika u Amerikani imala je priliku da uživo čuje i novu, neobjavljenu pesmu pod nazivom “Čarobne naočale”. Sa skoro dvočasovnog koncerta, Jura i momci zasluženo su ispraćeni ovacijama domaće publike.

Drugi beogradski koncert Jurae Stublića i grupe Film održaće se 15. marta u Amerikani Domaomladine.

Ulaznice možete da nabavite na svim prodajnim mestima Ticket Visiona po ceni od 1.500 dinara (pretprodaja). Ukoliko ih ostane na dan koncerta koštaće 1.700 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime